Overslaan en naar de inhoud gaan

Westerschool zet zich in voor Dream4kids

Door op zondag, 18 mei, 2014 - 17:21

DROMEN - De Westerschool in Wildervank heeft ieder jaar een goede doelen project. Dit schooljaar hebben ze gekozen voor het goede doel Dream4kids. Een medeleerling is vorige jaar door Dream4kids verwend na aanleiding van het overlijden van zijn zusje bij een dodelijk ongeval.

Dream4Kids organiseert met hun vrijwilligers droomdagen voor kinderen tussen 6 en 12 jaar die te kampen hebben met een jeugdtrauma. Denk aan rouwverwerking, scheiding of mishandeling, misbruik of verwaarlozing. Na de droomdag worden de kinderen jaarlijks uitgenodigd voor de grote clubdag van Dream4kids. Dream4Kids onderbreekt de negatieve spiraal waar deze kinderen zich in bevinden en vervult hun allergrootste droomwens tijdens een droomdag. Zo krijgen ze weer moed en energie om in dromen te geloven.

Vrijdagmorgen werd door de leerlingen van groep 8 een sponserloop gehouden en ‘s middags werd er een bazar gehouden waar onder anderen de leerlingen uit baby- en kinderfoto's van de docenten moesten bepalen wie welke docent is. Ook konden ze raden hoeveel snoepjes er in de pot zaten en wie kan het langst aan een spijkerbroek kon hangen. Verder was er een rommelmarkt en konden de kinderen zich laten schminken.

Aan het einde van de dag werd een veiling gehouden van schilderrijen die waren gemaakt door de leerlingen. De opbrengt van een schilderij varieerde tussen de 1 en 30 euro.

Het project Dream4kids wordt in juni afgesloten in Hotel Parkzicht, waar ook het eindbedrag bekend wordt gemaakt en overhandigt aan Dream4kids.


Voor meer foto's, zie fotoalbum