Overslaan en naar de inhoud gaan

Jubileumconcert Harmonieorkest Voorwaarts Veendam

Door op dinsdag, 13 mei, 2014 - 13:45

CONCERT - Op zaterdag 24 mei a.s. organiseert Harmonieorkest Voorwaarts een spetterend Voorjaarsconcert in de kantine van de Winkler Prins aan de Raadsgildenlaan 1. Tijdens dit concert zal er uitgebreid aandacht zijn voor het 10-jarig dirigentschap van Ruud Extra.

Voorwaarts
Harmonieorkest Voorwaarts Veendam is al ruim 90 jaar een begrip in Veendam. Na een aantal moeilijke jaren, is de vereniging de afgelopen jaren flink gegroeid in ledenaantal. Momenteel bestaat het orkest uit zo'n 45 muzikanten van jong tot oud en vormt het een gezellige groep muzikale vrienden.

Ruud Extra
Ruud Extra is op 4 september 2003 begonnen als dirigent bij Harmonieorkest Voorwaarts. Ruud is beroepsfagotist bij de Koninklijke Militaire Kapel ‘Johan Willem Friso' en geeft muziekles aan diverse leerlingen. Met zijn komst ontstond er een frisse wind door het repertoire van Voorwaarts. Het repertoire is een stuk moderner geworden en spreekt daardoor een breder publiek aan. Daarnaast straalt Ruud het plezier in het musiceren uit. Dit weet hij nu al ruim 10 jaar over te brengen op de leden van Voorwaarts.

Voorjaarsconcert
In verband met dit jubileum is het repertoire voor dit concert in zijn geheel opgesteld door Ruud Extra zelf. Het programma zal bestaan uit werken welke volgens hem muzikale hoogtepunten vormen met zijn harmonieorkest. Daarnaast heeft hij speciaal voor deze gelegenheid 2 stukken bewerkt voor Voorwaarts. Deze hebben op 24 mei hun wereldpremière.

Kaartverkoop
Het concert zal gehouden worden in de kantine van de Winkler Prins, Raadsgildenlaan 1 en zal om 20:00 uur beginnen. De kaarten kosten € 5,00 en zijn verkrijgbaar bij de leden van de vereniging, aan de zaal op de avond van het concert of via kaartverkoop@voorwaartsveendam.nl. Voor meer informatie over de vereniging kunt u kijken op www.voorwaartsveendam.nl.