Overslaan en naar de inhoud gaan

Regen spelbreker tennisteams TC Veendam

Door op maandag, 12 mei, 2014 - 15:14

Tekst TC Veendam

TENNIS - De regen was in veel gevallen de oorzaak van het niet kunnen spelen van de vierde ronde van de tenniscompetitie. De teams die in de morgen hun partijen speelden hadden het geluk van een droge periode, maar de teams van de middag kwamen regelmatig in een bui te staan. Met het gevolg dat de banen onbespeelbaar werden en de wedstrijd werd afgelast.

De hoogste teams hadden geluk en konden nog wel de baan op. Het eerste van Tennis Club Veendam, uitkomend in de hoofd klasse, blijft aan de leiding. Het boekte een duidelijke 4-1 uitoverwinning op het eerste team van Meppel . Lisette Dalmolen en Bert Gunther wonnen de enkelpartijen, Yvonne de Waal met Lisette Dalmolen het damesdubbel en Gunther met de Waal het gemengddubbel. Het tweede team verloor kansloos van De Marsch uit Paterswolde, 0-5.

Het eerste herenteam, uitkomend in de eerste klasse van de herencompetitie, speelde thuis met 3-3 gelijk tegen de studenten van TAM uit Groningen. Alleen Yannick van der Wal wist zijn enkelpartij in twee sets te winnen. Gelukkig werden beide herendubbelspelen ook in winst omgezet, waardoor toch nog een puntendeling werd bewerkstelligd. Yannick samen met John van Dijk en Rob Heikens samen met Vincent Goldenstein.