Overslaan en naar de inhoud gaan

Belangengroep Beneden Oosterdiep overhandigd petitie verkeersoverlast

Door op zondag, 11 mei, 2014 - 17:00

OVERLAST - Donderdagmiddag heeft de belangengroep Beneden Oosterdiep Veendam een petitie overhandigd aan burgemeester Sipke Swierstra, met 65 handtekeningen inzake de verkeersoverlast aan het Beneden Oosterdiep, omgeving winkelcentrum Autorama.

Henderikus Hooijer is sinds 2006 met de gemeente bezig om een optimale oplossing te zoeken zodat zijn woning niet meer staat te trillen bij passerende verkeer. De trillingen hebben inmiddels de nodige schade aan zijn woning veroorzaakt. Volgens Hooijer staan de woningen op een zachte ondergrond.

Volgens amateurhistoricus Rink Oosting staan de woningen op veengrond, door trillingen wordt het veengrond samengeperst. In het verleden had Veendam op bepaalde plekken problemen met kapotte rioleringen omdat de ondergrond veengrond is. De enige oplossing was indertijd om het veengrond af te graven, wat ook is gebeurd.

Er bestaat een grote kans dat de woning van Hooijer niet op heipalen staat, waardoor de woning meebeweegt met de trillingen van het verkeer.

Voor aanvang van de overhandiging van de petitie door de dochter van Hooijer kreeg hij de mogelijkheid om, samen met een aantal andere buurtbewoners, een gesprek aan te gaan met de burgemeester. Tijdens dit gesprek werd duidelijk dat Hooijer vol zit met woede en frustraties. Hooijer vertelde dat hij de problematiek meerdere keren heeft gemeld bij de gemeente en bij de verantwoordelijke wethouder. Maar ook Wijk- en Buurtbeheer Noord is volgens Hooijer op de hoogte, maar heeft hij nooit respons teruggekregen. Volgens een woordvoeder van het beheerteam heeft men een brief gekregen ter kennisgeving.

In de petitie komt de belangengroep met diverse oplossingen betreffende het verkeer rondom winkelcentrum Autorama. Opvallend is dat AH filiaalhouder Haneman niets afweet van de problematiek tot RTV Noord kwam met vragen. Ook J. Bun Holding B.V. (eigenaar van het winkelcentrum) is totaal niet bekend met de kwestie, tot de media hier aandacht aan besteedde.

Burgemeester Sipke Swierstra heeft Hooijer toegezegd, als de nieuwe coalitie bekend is, hij de verantwoordelijke wethouder gaat vragen te kijken naar de verkeersoverlast.


Petitie verkeersoverlast lezen