MD1 meiden Veendam 1894 voorjaarskampioen

Door op zondag, 11 mei, 2014 - 19:39

Door Veendam 1894

VOETBAL
- De MD1 meiden van Veendam 1894 zijn afgelopen zaterdag 10 mei voorjaarskampioen geworden met het voetballen. In een spannende wedstrijd tegen Eext MD1 waar flink werd gescoord over en weer, zijn de voetbalmeiden MD1 van Veendam 1894 kampioen geworden in de 2e klasse. Met nog 2 wedstrijden te spelen hebben de meiden een voorsprong van 8 punten en zijn ze niet meer in te halen door de overige teams.
Na een felle start van de meiden van Veendam werd de 1-0 al snel gemaakt door Yentl Oldenburger, ook de voetbalmeiden van Eext bleven goed voetballen en brachten de stand dan ook weer gelijk naar 1-1, gelukkig voor Veendam maakte Selina Santing voor de rust de 2-1.

Na de rust ging Veendam verder waar ze het hele seizoen al mee bezig zijn, als een team goed technisch voetballen, het resultaat volgde snel doordat Yentl Oldenburger al snel het net trof van de tegenpartij 3-1. Maar de meiden van Eext gaven zich nog niet gewonnen en bracht het verschil weer terug naar 1 doelpunt 3-2. Gelukkig hebben onze voetbalmeiden een goede conditie en bleven ze goed combineren in het spel. Yentl Oldenburger bracht de stand naar 4-2 en Eext toonde veerkracht door ook weer te scoren 4-3. Na een snelle uitbraak van Eext waardoor een speler van de tegenpartij vrij op onze keeper afliep om te gaan scoren, maakte onze keeper Jamie ten Doornkaat een super redding door de bal tegen te houden. In de spelhervatting van deze redding maakte Yentl Oldenburger het verschil weer naar 2 doelpunten 5-3. Met nog een paar minuten te spelen bracht Selina Santing de eindstand op 6-3. Na het verlossende fluitsignaal van de scheidsrechter was het kampioenschap bereikt en konden de meiden gaan feesten.

Proficiat MD1 Veendam 1894: Jamie ten Doornkaat, Noa van Calker, Pinar Usta, Esther Zuidhof, Marissa Slor, Chimene Spaan, Selina Santing, Marcinie Uuldriks en Yentl Oldenbuger met het behalen van het kampioenschap.