Overslaan en naar de inhoud gaan

Meeden stak de handjes in de lucht en gaat naar de vierde klas

Door op woensdag, 7 mei, 2014 - 07:47

Door Jacob Kuipers

VOETBAL - Afgelopen zondag ging de vlag uit bij de voetbalvereniging Meeden. Door een 2-1 zege in de uitbeurt tegen Bareveld zijn ze kampioen geworden in de vijfde klasse. Door dit kampioenschap mogen de 'discipelen' van het technisch duo Willem Dontje en Rene Beishuizen volgend seizoen in de vierde klas acteren. In de eerste helft had Bareveld het grotendeels aan zichzelf te danken dat de teller nog steeds op nul stond. Veel scoringsmogelijkheden werden om zeep geholpen door de grensbewoners. En op dit onderdeel haalde Meeden een voldoende. Pieter Jager en Paul Ploeger zetten hun ploeg op een voorsprong van 0-2. Na de thee was het invaller Robert Blouw die voor Bareveld de 1-2 op het bord bracht, na een goede corner van Grieto Korthuis.

Scheidsrechter Koentjes-Smid moest zich in de 40ste minuut laten vervangen door een blessure. "En op dat moment dicteerde Bareveld de wedstrijd", aldus oefenmeester Molema van Bareveld. Maar arbiter Raymond Van Dijk uit Veendam bleek een prima vervanger. "Hij heeft een super wedstrijd gefloten", stak Molema de 'loftrompet' uit over de scheidsrechter. Nadat de wedstrijd een uur had stil gelegen was het Meeden-speler Ploeger die zijn 'speeltuig' langs het doel van Bareveld zag razen. Maar dat was uitstel van excecutie. Meeden een hoekschop nemen en Pieter Jager haalde verwoestend uit: 0-1.

Vanaf dat moment werd Bareveld 'wakker'. En het 'regende' kansen. De ploeg van Molema rechtte de rug en zette Meeden onder druk. Het was een moment dat het 'kwaad kersen eten' was voor de thuisclub. Want voor je het weet slaat de vijand Meeden toe. Bareveld-speler Daniel Kroder had een goede vrije trap in huis en de doelman van Meeden moest al zijn talenten ten toon spreiden om het leer naast te 'boksen'. Ook Barevelder Niels van der laan kreeg een kans om te scoren maar mistte jammerlijk. Het was Bareveld 'wat de klok' sloeg. Na een half uur was het Barevelder Marc van Maanen die maatje Kroder aan het werk zette, maar ook hij kon de 'trekker' niet overhalen.

En zo kan ik nog wel even doorgaan. Een vrije trap van Bareveld-speler Martin Jonker en het leer ging net over de kruising. En dan was er nog de blessure van de scheidsrechter. Het duurde dus een uur voordat een andere scheidsrechter op het 'toneel' kwam. Blijkbaar was Bareveld door dit toeval even van slag. Verdediger Martin Jonker van Bareveld verdedigde niet goed uit. Meedenaar Rick van Dijk gaf kreeg de bal mee en zette maatje Paul Ploeger aan het werk en hij strafte het klungelwerk bij Bareveld af: 0-2. En dat werd ook de ruststand. Meeden bleef in kansen grossieren. Zook Meeden-speler Dijk kon het beslissende setje niet geven. Ook Ploeger kon zijn ploeg Meeden niet blij maken. Via een uitval faalde hij voor open doel.

Daarna herstelde Bareveld zich weer een beetje en ze waren dan ook regelmatig voor 'de kooi' van Meeden te vinden. Om het Meeden feestje toch nog even uit te stellen. Het was invaller Robert Blouw, die uit een hoekschop van Korthuis 1-2 scoorde. Vervolgens kreeg Dijk een grote kans om de voorsprong van Meeden te vergroten maar hij faalde. Een paar minuten later was het Meeden-speler Ploeger die via een uitval voor open doel de kluts kwijt raakte. Maar het maakte allemaal niks meer uit, Meeden stak de handjes in de lucht en gaat naar de vierde klas.