Overslaan en naar de inhoud gaan

Kino Klandestino Bijzondere films op geheime locaties in Groningen

Door op woensdag, 30 april, 2014 - 19:07

KINO - Er was eens een groots en robuust gebouw met een bruisend hart vol tomeloze toekomstplannen. Een plek waar dromen oplaaiden en waar illusies vervlogen. Nu is het een verlaten doolhof vol vervagende herinneringen, al gloren er aan de horizon nieuwe ideeën. Een verborgen bastion dat op 17 mei eenmalig toegankelijk wordt voor een avontuurlijk publiek.

#urban #verganeglorie #leegstand #groots #nostalgie #nieuwleven #herinrichting

Kino klandestino 
Kino Klandestino is een gloednieuw maar strikt geheim filmevenement van de makers van openluchtbioscoop Zienemaan & Sterren. Speciaal voor iedereen die nieuwsgierig is en van verrassingen houdt, vertoont Kino Klandestino films op onverwachte locaties.

Lokaties?
Kino Klandestino opent deuren die normaal gesproken gesloten zijn en tovert de meest uiteenlopende plekken om tot een eigenzinnige bioscoop. Laat je meevoeren naar verborgen locaties waarvan je het bestaan niet wist en herontdek gebouwen die je dacht te kennen. Verlaat de bekende weg, duik onder en gun jezelf een onvergetelijke avond. De homebase van Kino Klandestino is de stad Groningen. Alle locaties zijn goed bereikbaar en liggen op maximaal 20 minuten fietsen van de Grote Markt.

Films?
Verwacht films die afwijken van de norm en die verder reiken dan het aanbod in Groningen. Alle Kinofilms passen bij de locaties en omgekeerd. We streven ernaar films te vertonen die tot dusver onder de radar zijn gebleven en nog ontdekt moeten worden.

Hints?
Om je als bezoeker alvast in de juiste sfeer te brengen, wordt er per locatie een aantal hints gegeven. Denk daarbij aan audiofragmenten, foto's, filmstills en andere cryptische aanwijzingen. Op 17 mei om 17uur wordt via social media en de geheime nieuwsbrief bekendgemaakt waar je precies moet zijn. Na een kleine speurtocht volgt een warm welkom en is het genieten geblazen van een prachtige film op een unieke locatie.

Consumpties?
Kino Klandestino schenkt Vedett-bier, wijn en fris. Ook worden er diverse snacks aangeboden.Wij zijn afhankelijk van de horeca opbrengst en daarom is het meenemen van eigen konsumpties verboden.

Bereikbaarheid?
De eerste Kino Klandestino is 15 minuten fietsen vanaf het centrum, drie bussenlijnen stoppen in de buurt (en rijden t/m middernacht terug naar station/binnenstad) en bovendien is er gratis parkeergelegenheid voor de deur. Kortom: wij zijn moeilijk te vinden, maar makkelijk te bereiken!
GEEN PIN Underground betekent onder andere: neem genoeg contant geld mee! Pinnen aan de kassa en bij de bar is niet mogelijk en ook de dichtstbijzijnde pinautomaat is niet om de hoek.

Eerste editie: zaterdag 17 mei 2014
Deuren open: 20.00 - 21.30 uur
Entree: €10,-
www.kinoklandestino.nl