Overslaan en naar de inhoud gaan

Lintjesregen 2014 Vier koninklijke onderscheidingen in Veendam

Door op vrijdag, 25 april, 2014 - 12:51


vlnr: Frits Muurman, Christiaan Muurman, Jan Hendrik Poot en
Jannes Siepel

Foto's Henk Gibcus

LINTJE - Ter gelegenheid van Koningsdag worden op vrijdag 25 april 2014 vier koninklijke onderscheidingen uitgereikt. De heren C. Muurman, J. Siepel, J.H. Poot en F. Muurman zijn vrijdagmorgen benoemd tot Lid in de Orde van Oranje Nassau. Zij ontvingen hun koninklijke onderscheiding van burgemeester Sipke Swierstra in de raadzaal van het gemeentehuis van Veendam.Lid in de Orde van Oranje Nassau

De heer Christiaan Muurman (61 jaar)
De heer Muurman heeft zich 23 jaar (van 1989 tot 2013) ingezet voor de veiligheid van de inwoners van Veendam als vrijwilliger van de bluseenheid Veendam. Daarmee is hij te kwalificeren als iemand die zich geruime tijd ten bate van de samenleving heeft ingespannen en anderen heeft gestimuleerd. Chris Muurman is te kenschetsen als technisch zeer bekwaam. Staalconstructies, materialenkennis en de daarbij behorende gereedschappen waren zijn specialiteit. Daarnaast functioneerde hij tijdens oefeningen en uitrukken in de rol van gewondenverzorger.

Jannes Siepel (55 jaar)
De heer Siepel heeft zich 25 jaar ingezet voor de veiligheid van de inwoners van Veendam als vrijwilliger van de bluseenheid Veendam. Daarmee is hij te kwalificeren als iemand die zich geruime tijd ten bate van de samenleving heeft ingespannen en anderen heeft gestimuleerd. Naast zijn werk als vrijwilliger maakte hij lang deel uit van de wedstrijdploeg van brandweer Veendam. In die periode heeft Veendam diverse eerste plaatsen tijdens brandweerwedstrijden in de wacht gesleept. Meerdere keren kwam dit door het kordate en doortastende optreden van Jannes. Als het er op aan kwam was hij altijd zeer fanatiek en een ‘op en top brandweerman'.

Jan Hendrik Poot (68 jaar)
De heer Poot heeft zich op diverse terreinen en gedurende vele jaren belangeloos maatschappelijk ingezet. Sinds 1980 is hij penningmeester van biljartvereniging Central. Daarnaast is hij sinds de oprichting in 2005 penningmeester en wedstrijdleider van biljartvereniging Biljardé. Verder is hij sinds 2007 penningmeester en bestuurslid van de ANBO, afdeling Wildervank. Hij vertegenwoordigt de ANBO in de Seniorenraad van de gemeente Veendam en elk jaar verzorgt hij de belastingaangifte voor enkele tientallen leden. De heer Poot is te kenschetsen als een duizendpoot die zijn activiteiten met veel verve en enthousiasme uitvoert. Een spin in het web die als penningmeester niet alleen zijn deskundigheid op financieel gebied etaleert, maar zich ook inzet als webmaster (ANBO), wedstrijdleider en organisator van de jaarlijkse feestavond (Biljardé).

Frits Muurman (68 jaar)
De heer Muurman was sinds 1998 lid van de gemeenteraad van Veendam. In de periode 1998 - 2002 was hij tevens wethouder. Frits Muurman is vele jaren lid geweest van de commissie Samenleving. Onlangs heeft hij afscheid genomen van de gemeenteraad.


Voor meer foto's, zie fotoalbum