Overslaan en naar de inhoud gaan

Afsluiting 'Scoor een Boek!' aan een zonnig Langeleegte

Door op woensdag, 16 april, 2014 - 19:29

Door Bianca Kor

SCOREN - Lezen is erg belangrijk voor de ontwikkeling van opgroeiende kinderen. Een voorwaarde daarvoor is dat kinderen lezen leuk vinden. Dit doel wordt gekoppeld aan de Bibliotheek met het project 'Scoor een Boek!' Medewerkster van de bibliotheek Veendam Jolanda Robben verteld: 'De bibliotheek heeft de kinderen kennis laten maken met de nieuwste leesboeken zodat ze ook aan anderen kunnen laten weten: 'Dit boek móet je echt lezen!'

Vanuit haar maatschappelijke betrokkenheid speelt FC Groningen een belangrijke rol in het lezen van boeken. De leerlingen uit de deelnemende groepen 5 en 6 zijn de afgelopen weken aangespoord om te lezen, onder meer met videoboodschappen van spelers van FC Groningen.
Mede organisator Jorike verteld: 'We organiseren de actie voor het derde jaar en het is elk jaar weer een succes. De afsluiting vindt aan de Langeleegte plaats omdat kinderen dit nog altijd een indrukwekkende plek vinden. Het is leuk dat ze juist op deze plek sportief bezig kunnen zijn met spelletjes."

Dit jaar deden aan 'Scoor een Boek!' basisscholen mee uit de gemeenten Menterwolde, Pekela, Veendam, Slochteren, Hoogezand-Sappemeer, Appingedam, Loppersum, Delfzijl, Ten Boer, Bedum, Bellingwedde en Oldambt.

De afsluiting is georganiseerd door de afdeling Sport van de Kompanjie en de bibliotheek. De scholen waren verdeeld over twee tijdsvakken. Per ronde werd bekend gemaakt hoeveel boeken er waren gelezen en aansluitend vond er een sportief spel plaats: 'Scoren op het veld'. In een tijdsvak van 10 minuten moesten de groepen op verschillende manieren de bal in een net/doel of opblaasfiguur schoppen.

Tijdens de sportieve afsluiting werd er bekend gemaakt hoeveel boeken er tezamen waren gelezen. . In totaal waren dat er 14.605.

Nadat de leerlingen zich flink in het zweet hadden gewerkt, ontving elke groep een oorkonde en een leuke prijs.

Het leesproject werd mede mogelijk gemaakt door Rabobank Stad en Midden Groningen en de Gemeente Veendam.

 


Voor meer foto's, zie fotoalbum