Bareveld langste adem in een spannende wedstrijd

Door op dinsdag, 15 april, 2014 - 11:00

Door Jacob Kuipers

VOETBAL - Afgelopen zondag streden de vijfdeklassers DWZ en Bareveld de 'degens' met elkaar op het sportpark in Ommelanderwijk. Het werd een doelpuntrijke wedstrijd dat in het voordeel van Bareveld uitviel. En in de laatste minuten veerde de bank van de Barevelders helemaal op toen Michael Lomann (penalty) de bal langs de goaly van DWZ schoot. Maar een aantal minuten voordat de winnende goal van Bareveld viel was het de DWZ-speler Jasper Kluin, die een dot van een kans kreeg om de 'trekker' over te halen maar tot ontzetting van de DWZ-aanhang mistte hij. Zodoende kon de ploeg van oefenmeester Arnold Molema de 'class' winnen met 3-2. Bareveld staat door deze nipte zege op de derde plaats met 42 punten. En DWZ staat op de achtste plek met 30 punten.

Bareveld liet er in de beginfase geen 'gras' over groeien wie slagvaardiger was. Het was Johnny Niemeijer die de 0-1 binnenschoot. Een paar minuten later 'kustte' het leer twee keer de paal, middels een vrije trap. En de aanhang van DWZ trilde op hun grondvesten. Maar in de 20ste minuut werd het 1-1 door DWZér Kluin. En dat was verdiend te noemen, aangezien de Barevelders wel de beste kansen kregen om hun voorsprong te vergroten. Maar dan moet je de bal er wel inschieten.

Maar een aantal minuten later kwam DWZ op een 2-1 voorsprong. Barevelder Joey Minke haalde een DWZ'er onderuit binnen de beruchte lijnen en de scheidsrechter kon niks anders doen dan naar de stip te wijzen. En Elkuran Kryeziu scoorde op een beheerste manier namens DWZ. En dat werd ook de ruststand. Na een half uur was het dus Kluin die een grote kans mistte. En Barevelder Daniel Kroder volgde Kluin zijn voorbeeld niet en scoorde 2-2. Bareveld had tenslotte de langste adem en Michael Lomann scoorde in de slotfase de winnende goal, via een strafschop. Eindstand dus 2-3 voor Bareveld.

Na afloop van de wedstrijd had ik een gesprek met Bareveld-trainer Arnold Molema. "Wij hadden de wedstrijd sneller moeten beslissen. Kregen veel kansen en we scoren niet". Ja en wie niet scoort moet op de blaren zitten. En dan ineens werd het 2-1 voor DWZ". Maar was de strafschop niet een te zware straf? "De penalty was zeker terecht en eigenlijk moet de scheidsrechter de bal 3 minuten later voor hetzelfde vergrijp de bal nog een keer op de stip leggen. Vond de overwinning verdiend, maar we waren natuurlijk gelukkig met die hele late goal".