Overslaan en naar de inhoud gaan

Acantus krijgt hulp van 80 studenten Communicatie

Door op maandag, 14 april, 2014 - 14:09

ACANTUS - Ieder jaar organiseert de studie Communicatie- en Informatiewetenschappen (CIW) van de Rijksuniversiteit Groningen (RUG) een Casestudy voor derdejaarsstudenten. Bij dit vak schrijven zo'n 80 studenten een communicatieadviesrapport voor een bestaande organisatie. In 2014 doen zij dit voor woningcorporatie Acantus.

Huurders centraal
Centraal in het communicatievraagstuk staan de huurders. Wie zijn deze huurders? Hoe willen zij door Acantus worden benaderd? Kunnen sociale media daar in de toekomst aan bijdragen? Naast verschillende gastcolleges die de studenten krijgen over corporaties en communicatie, gaan zij ook zelf de wijken in om antwoord te krijgen op de vraag ‘Wie zijn de huurders van Acantus?'. Dit doen de communicatiestudenten door bij huurders van Acantus aan te bellen en hen kort te interviewen.

Vervolg
Nadat de studenten veel informatie hebben verzameld over de doelgroep, het doel en zaken als te verwachten overheidsbeleid, schrijven zij een communicatieadvies aan Acantus. In dit advies komt te staan hoe Acantus in de toekomst het beste met haar huurders kan communiceren en hoe de corporatie dit het beste kan aanpakken.