Overslaan en naar de inhoud gaan

Judoteam Veendam-Hoogezand 2e op sterk bezet toernooi

Door op maandag, 14 april, 2014 - 08:00

JUDO - Het Bartje toernooi in Assen was dit jaar met een bezetting van ruim 500 judoka's uit zowel Nederland als Duitsland zeer sterk bezet. Naast de individuele prijzen werd er zoals altijd hard gestreden om de Bartje bokaal voor de 3 best presterende judoscholen. Met ruim 40 deelnemende verenigingen was ook hierbij de concurentie groot. De judoka's van Judoteam Veendam-Hoogezand behaalden maar liefst 24 prijzen en eindigden als 2e in het clubklassement. Een uitstekende prestatie van de judoka's.

Zeer opvallend was het optreden van de 11-jarige Lars van Oostrum. In zijn leeftijdscategorie -12 jaar behaalde hij overtuigend de eerste plaats. S'middags wist hij ook nog eens in een poule van 25 judoka's in de categorie -15 jaar een tweede plaats te behalen. Een zwaar maar uitstekend toernooi voor deze talentvolle judoka. De andere gouden medailles waren voor Zoe Klunder, Thijmen Engels, Sven van Oostrum, Thijs Hensens en Sarah van Driel.
Tweede werden Sharel Ploeg, Larissa Bultena, Anniek Potze, Elisabeth Meijer, Emiel Hoogeveen, Anas Schreuder, Dries Wiersma, Alex Rijff en Nils van Oostrum.
De judoka's Joost Prins, Sander Hoogeveen, Jaylani Akudaman, Thom Hensens, Huub Raspe werden keruig derde. Zeer verdienstelijke vierde plaatsen waren er voor Bas Bodda, Annelie Bultena en Youssef Vijfwinkel.

Aanstaande donderdag vertrekt de wedstrijdgroep naar Kopenhagen om daar deel te nemen aan een groot judotoernooi en aansluitende trainingsstage.