Overslaan en naar de inhoud gaan

Popkoor Funism Veendam geeft spetterend concert voor uitverkochte zaal

Door op maandag, 14 april, 2014 - 07:00

OPTREDEN - Het popkoor Funism uit Veendam heeft afgelopen zaterdag onder leiding van Ninke Sluiter Ballema voor een volledig uitverkochte Margaretha Hardenberg cultuurcentrum een zeer succesvol voorjaarsconcert gegeven.

Het 35 leden tellende koor had zich naar eigen zeggen bijna een jaar voorbereid op dit concert. Het resultaat was er dan ook naar, het publiek was uitzinnig nadat het koor het legendarische Bohemian Rhapsody van Queen had uitgevoerd.
Bij dit legendarische nummer heeft het koor in dank hulp aanvaard van Anne Margreet Drenth om hier een passende choreografie bij te maken. Een staande ovatie was hun beloning.

Volgens dirigente Ninke was het nog niet in eerder in haar succesvolle carrière gebeurd dat er halverwege het concert een staande ovatie gegeven werd. Presentator Hayo Smit die alles vlot aan elkaar babbelde beloofde het publiek terstond dat het koor de Rhapsody nogmaals zou doen die avond. Met populaire nummers als Just give me a reason van Pink, I won't give up van Jason Mraz, To make you feel my love van Adele en vele andere lijkt het koor sterk aan populariteit te winnen. Met name bij deze drie nummers lieten de 3 mannen blijken hum mannetje te staan tussen al het vrouwengeweld. De drie doen dan ook een oproep aan serieus geïnteresseerde mannen om zich aan te melden.

Het koor wist met de nummers Geef mij nu je angst van Guus Meeuwis en de Speeltuin van Marco Borsato het publiek tot tranen te roeren.
Ook de eigentijdse cupsong (zie foto) werd ten gehore gebracht met medewerking van de cupsongkids Elke, Eva, Lotte en Marissa.
Ook het lied Conquest of paradise van Vangelis in het latijn oogste veel waardering bij het 200 koppig publiek.

Presentator Hayo Smit bedankte na afloop uitvoerig de geluidstechnici van het bekende koor Westerstörm, Anne Margreet Drenth en de vrijwilligers van het Margaretha Hardenberg Cultuurcentrum voor hun hulp en creatieve inbreng. Volgens het bestuur van het koor is dit centrum met zijn prachtige akoestiek hun uitvalsbasis geworden voor dit jaarlijkse concert.

Een datum voor het volgende voorjaarsconcert is al gepland, 18 april 2015.

Het koor leert ieder seizoen minimaal 5 nieuwe nummers zodat de concerten nooit hetzelfde zijn. Voor dit jaar staan nog een aantal optredens gepland o.a. op het vocaal festival in Annen op zaterdag 14 juni en een Koopavondconcert in het vanBeresteyn op donderdag 30 oktober.

Informatie over het koor www.funism.nl