Overslaan en naar de inhoud gaan
112

Brandweerwedstrijden in Winschoten

Door op zondag, 13 april, 2014 - 17:00

Door Michael Huising

WINSCHOTEN - Brandweer Veendam heeft afgelopen zaterdag deelgenomen aan de provinciale vaardigheidstoetsen in Winschoten. Er werd gestreden in de klasse 112, zie omschrijving hieronder. De klasse 112 zal thematisch van opzet zijn. Te denken hierbij valt aan brandbestrijding met zowel hoge als lage druk of één daarvan, hulpverleningswerkzaamheden, maar ook een chemicaliëninzet behoort tot de mogelijkheden.

In principe wordt voor één thema gekozen. Een combinatie is echter niet uit te sluiten. Ook de inzet van een hulpverleningsvoertuig of een redvoertuig daarbij plaats vinden. Deze voertuigen worden dan inclusief hun bemanning beschikbaar gesteld door het organiserende korps. De inzet van dit HV- dan wel redvoertuig vindt plaats door de bevelvoerder van de wedstrijdploeg. Het gaat dan bij een HV om een chauffeur en een "magazijnmeester" en bij een redvoertuig om een chauffeur en een "bediener" van de korf. Zij kunnen slechts voor deze werkzaamheden worden ingezet en niet voor andere. Beoordeling van deze mensen vindt niet plaats. De samenwerking wel. Info via www.abwc.nl

In Winschoten betrof het een ongeval in een garage, waarbij in één van de voertuigen de gastank in brand vloog. Door de klap van het ongeval werd een vrouw gespietst met haar been aan een stang in de muur. Een man die het allemaal zag gebeuren zat totaal verward op een bankje in de garage. Aan de deelnemende korpsen de taak om het incident volgens het boekje af te handelen.  Brandweer Veendam slaagde hier uiteindelijk het beste in, Hoogezand-Sappemeer werd tweede en brandweer Slochteren post Harkstede werd derde. Deze korpsen mogen op 24 mei 2014 de strijd aan gaan met de korpsen uit andere regio's. Deze wedstrijd zal plaatsvinden in Groningen.


Voor meer foto's, zie fotoalbum