Overslaan en naar de inhoud gaan

Kapwerkzaamheden gedeeltelijk uitgevoerd wegens broedende vogels

Door op vrijdag, 11 april, 2014 - 16:53

BROEDSEIZOEN - Op donderdag 10 april 2014 is begonnen met het kappen van een aantal bomen rondom het Hertenkamp in Veendam. Voordat deze kapwerkzaamheden begonnen, is een faunacontrole uitgevoerd. Tijdens deze controle bleken in drie bomen vogels te broeden. Deze bomen blijven daarom staan tot na het broedseizoen. Ook vandaag vinden nog kapwerkzaamheden plaats.

Bij de faunacontrole is gekeken of er vogels in de bomen nestelen of vleermuizen gedijen. In twee acacia's en in een beuk broeden een spreeuw, een houtduif en een wilde eend. In het nest van de houtduif zit inmiddels al een jong. De eend heeft een bijzondere plaats uitgezocht om te broeden: in een holte van de boom op ongeveer drie meter hoogte. Na het broedseizoen worden deze drie bomen alsnog geveld.

Verbetering van het aanzien rondom hertenkamp
Volgende week worden nieuwe bomen aangeplant. De kapwerkzaamheden waren nodig omdat de bomen onvoldoende vitaal waren. Naast het verwijderen van 22 bomen, worden twee bomen verplant en er komen in totaal 24 nieuwe bomen. Langs de Ubbo Wilkenstraat komen tien honingbomen te staan met een stamomtrek van 30 tot 35 cm en een hoogte van ongeveer zes meter. In de groenstrook langs de Verlengde van Beresteynstraat worden zes magnolia's geplant die ook zo'n zes meter hoog zijn. De bomenrij langs de Hertenkampstraat wordt met acht nieuwe rode beuken uitgebreid. Met deze werkzaamheden wordt het totale aanzien van het groen rondom het hertenkamp verbeterd.