Overslaan en naar de inhoud gaan

Team judoka's uit Veendam naar Kopenhagen

Door op vrijdag, 11 april, 2014 - 16:52

JUDO - Een team van maar liefst 27 judoka's van Judoschool Veendam vertrekt donderdag naar Kopenhagen. Daar nemen zij tijdens het paasweekend deel aan een groot internationaal judotoernooi. Dit Copenhagen Open 2014 vindt plaats op de vrijdag en zaterdag, en wordt tijdens beide paasdagen gevolgd door een trainingsstage.

Hoofdtrainer Marcel Joling van Judoschool Veendam ziet het toernooi, gecombineerd met de trainingsstage, als een uitgelezen mogelijkheid om zijn talentvolle judojeugd internationale ervaring op te laten doen. "We zien bij veel judoka's dat ze dit seizoen enorme vooruitgang hebben geboekt en dat ze zich nog steeds blijven ontwikkelen. Niet voor niets stonden we vorige maand met meer jeugdjudoka's op de Nederlandse Kampioenschappen dan ooit tevoren".

De kosten van reis, deelname en verblijf worden voor de helft betaald door Stichting Judopromotie Veendam. Voor de eigen bijdrage hebben veel judoka's ondersteuning gevraagd en gekregen van tal van personen en bedrijven in Veendam en omgeving, die allemaal een vermelding kregen op www.judoschoolveendam.nl