Overslaan en naar de inhoud gaan

Nationale Sportweek in Veendam

Door op vrijdag, 11 april, 2014 - 12:41

SPORTWEEK - Van 19 tot en met 26 april 2014 vindt de Nationale Sportweek plaats. Sportverenigingen, scholen, gemeenten en andere instellingen organiseren in het hele land sportieve activiteiten. Ook de gemeente Veendam doet mee aan de Nationale Sportweek en organiseert verschillende activiteiten.

De organisatie van de Nationale Sportweek in Veendam is in handen van Team Sport van de Kompanjie. In combinatie met het Sportteam van het Hanze Instituut voor Sportstudies wordt een sportieve week georganiseerd met activiteiten voor alle doelgroepen.

Activiteiten voor alle doelgroepen
Zo wordt op 21 april, Tweede Paasdag, van 14.00 - 16.00 uur een spelmiddag georganiseerd voor peuters en kleuters. Deze spelmiddag vindt plaats in Borgerswold bij de grote bult. Het belooft een leuke middag te worden met allerlei spelletjes en een springkussen.
Scholieren van het Ubbo Emmius maken tijdens de sportweek kennis met klimmen door middel van een clinic van een bevoegde instructeur.
Voor de basisschoolkinderen wordt een naschoolse activiteit georganiseerd op woensdag 23 april bij de Wildervanckhal. De kinderen uit de groepen 1 tot en met 5 zijn welkom van 13.15 - 14.15 uur en maken kennis met Funcky Hockey. De kinderen uit de bovenbouwgroepen zijn welkom van 14.30 - 15.30 uur; zij maken kennis met Peanutbal. Bij mooi weer vinden de activiteiten buiten plaats, dus neem voor de zekerheid binnen- en buitenschoenen mee.
Ook de andere doelgroepen worden tijdens de Nationale Sportweek niet vergeten. Voor de ambtenaren van de gemeenten Pekela en Veendam wordt een sport- en spelactiviteit georganiseerd en een aantal sportverenigingen doen mee met de actie ‘Ik neem je mee' waarbij huidige leden iemand uit kunnen nodigen om aan een training mee te doen.