Overslaan en naar de inhoud gaan
112

Burgemeester Veendam bezoekt USAR.NL oefening op Zuidwending

Door op vrijdag, 11 april, 2014 - 07:21

ZUIDWENDING - Van dinsdag tot en met vrijdag 2014 oefent USAR.NL (Urban Search and Rescue Nederland) in en om een oud pand op Zuidwending (hoek Zuidwending/Koppelweg).

Het betreft een pand waar een sloopvergunning voor is afgegeven. Door bereidwilligheid van de sloper kon USAR.NL gebruik maken van de slooppand. Tijdens de oefening staat het stutten van onstabiele bouwwerken centraal, oftewel het gedeeltelijk ingestorte pand in een dusdanige staat brengen dat hulpverleners hun werk veiliger kunnen doen.

Donderdagmiddag kwam burgemeester Sipke Swierstra een kijkje nemen. Door de combinatie van aardbevingen in onze provincie en de taak van USAR.Nl leek het de laatste weken er op dat de oefening niet door kon gaan.

Wat is USAR?
USAR is een specialistische bijstandseenheid met als missie het verlenen van integrale hulp na een ramp of een zwaar ongeval in binnen- en buitenland, gericht op het redden van mensen en dieren zolang dat nog kan.

USAR werkt aanvullend aan lokale hulpverleningsdiensten. Door een oefening als deze zorgt USAR ervoor dat zij haar internationale classificatie behoudt.

Meer over USAR
Meer over de activiteiten van USAR usar.nl, dat over de hele wereld wordt ingezet.


Voor meer foto's, zie fotoalbum