Overslaan en naar de inhoud gaan

Wandeltocht van Wildervank naar Veendam

Door op donderdag, 10 april, 2014 - 12:05

WANDELEN - De gemeente Veendam organiseert op maandag 21 april 2014 (Tweede Paasdag) een bijzondere wandeltocht. Geen trein of bus, maar de paardentram brengt u naar Wildervank . De terugtocht is via een fraaie ‘groei- en bloeitocht'. Onderweg krijgt u uitleg over bomen en planten. Halverwege de wandeling staat koffie of thee voor u klaar.

Bert Wierenga, wethouder van onder andere verkeer en milieu, is een van de organisatoren van deze wandeltocht. "De gemeente Veendam doet al jaren mee aan de Europese Mobiliteitsweek. Het is zo makkelijk om in de auto te stappen, maar er zijn ook alternatieven. Alternatieven die gezonder zijn voor jezelf of beter voor het milieu. Eén week per jaar werd extra aandacht besteed aan duurzame mobiliteit en gezond bewegen, maar ook aan verkeersveiligheid. Voor dit jaar hebben we besloten om gedurende het jaar diverse activiteiten te organiseren. Alles in één week organiseren bleek wat teveel te zijn. Onze eerste activiteit is een wandeltocht van Wildervank naar Veendam, een route van ongeveer tien kilometer. We vertrekken om 13.30 uur vanaf het gemeentehuis in Veendam met een paardentram naar Wildervank. Vervolgens wandelen we terug naar het beginpunt. Onderweg vertelt een gids over bomen en planten die u te zien krijgt. Ik hoop dat er veel mensen meedoen. Gezond en gezellig."

De deelname kost € 2,50 per persoon. Daarvoor reist u gratis met de paardentram naar Wildervank, krijgt u tijdens de wandeling uitleg en krijgt u halverwege een consumptie. Deze kosten kunt u ter plekke voldoen. Wilt u meedoen aan deze wandeltocht, dan kunt u zich tot 17 april opgeven door een mail te sturen naar mobiliteitsweek@veendam.nl of te bellen naar de heer T.C.M. Mooijman, (0598) 622536.