Overslaan en naar de inhoud gaan

Verkeersmaatregelen etappe Energiewacht Tour in Veendam

Door op dinsdag, 8 april, 2014 - 11:38

MEDEWERKING - De vijfde en laatste etappe van de Energiewacht Tour wordt op zondag 13 april 2014 gereden in Veendam. De internationale wereldtop van het vrouwenwielrennen start en finisht die dag in Veendam. Aan dit fantastische evenement verleent de gemeente Veendam graag medewerking.

Veendammer van het Jaar Bé Wever geeft om 11.00 uur het startschot voor de juniorenwielrensters op het Kerkplein in Veendam. Zij rijden vijf keer de route en finishen tegen 13.00 uur op het Kerkplein.
Om 13.30 uur starten de elitewielrensters eveneens op het Kerkplein in Veendam. Zij rijden zeven keer het rondje en finishen tegen 16.00 uur. Burgemeester Sipke Swierstra en wethouder Henk-Jan Schmaal zullen de winnaressen aansluitend huldigen.

Verkeersmaatregelen
Om de veiligheid van rensters en publiek te garanderen, is het nodig een aantal verkeersmaatregelen te treffen.

De Kerkstraat en het Prins Hendrikplein zijn op zondag 13 april van 07.00 - 16.30 uur volledig afgesloten voor alle verkeer behalve voetgangers. Hier geldt tevens een stop-/parkeerverbod.

Voor de Westerbrink, Tripscompagniesterweg en Borgercompagniesterweg geldt van 07.00 - 16.30 uur eenrichtingsverkeer (‘met de rensters mee') en tevens een stop-/parkeerverbod.

Voor Bocht Oosterdiep tussen Julianalaan en Kerkstraat geldt van 07.00 - 16.30 uur een stop-/parkeerverbod, met uitzondering van de parkeerhavens.

Op het Kerkplein geldt een parkeerverbod vanaf Julianapark tot de Kerkstraat vanaf zaterdag 12 april 19.00 uur tot zondag 13 april 16.30 uur. Woont u rondom het Kerkplein, dan verzoeken wij u uw auto zaterdagavond elders te parkeren, bijvoorbeeld op de parkeerplaats Julianapark, J. Pinksterstraat of aan de Promenade.

Voor de overige wegen die deel uitmaken van het parcours gelden geen verkeersmaatregelen.