Overslaan en naar de inhoud gaan

Tenniscompetitie TC Veendam gestart

Door op dinsdag, 8 april, 2014 - 07:00

Tekst TC Veendam

TENNIS -
In Nederland is dit weekend de tenniscompetitie, met 1300 deelnemende verenigingen, ongeveer 200.000 spelers en bijna 30.000 deelnemende competitieteams, van start gegaan. Hiermee is het de grootste tenniscompetitie van de wereld. Eén van deze 1300 deelnemende verenigingen is de Tennis Club Veendam. TCV komt met maar liefst 32 seniorenteams uit in verschillende competitiesoorten.

Zowel het eerste als het tweede gemengde zaterdagteam van Tennis Club Veendam is vorig jaar kampioen geworden in de eerste klasse. Beide teams promoveerden daarmee naar de hoofdklasse. De hoofdklasse Regio Noord Oost (Groningen/Friesland/Drenthe) is de hoogste afdeling van de gemengde competitie op zaterdag. De twee teams, die daardoor in dezelfde poule uitkomen, kwamen de eerste wedstrijd van het seizoen tegen elkaar uit. Het eerste team met Bianka Wolthuis, Lisette Dalmolen, Yvonne de Waal, Bert Günther, Theo Wolthuis, Marcel Wever en Edwin Zuur was duidelijk een maatje te groot voor het tweede team met Evelien de Jonge, Aukje van der Wal, Jaap Harkema, Hein Kupfer en Bert Wassink. Einduitslag 4-1.

Ook de beide eerste herenteams begonnen goed aan de competitie. Het eerste team won uit in Groningen bij GLTB met 5-1 en het tweede team met dezelfde cijfers thuis tegen Peize.