Overslaan en naar de inhoud gaan

Zondag finale Energiewacht Tour in Veendam

Door op dinsdag, 8 april, 2014 - 09:00


Archieffoto

WIELRENNEN - Zondag 13 april klinkt om 13.30 uur op de Kerkstraat in Veendam het startschot voor de finale-etappe in de Energiewacht Tour. Vijf dagen lang trekt de karavaan van de beste wielrensters van de wereld door de provincie Groningen en de kop van Drenthe.

Het deelnemersveld is sterker dan ooit. Met Ellen van Dijk staat de kersverse winnares van de Ronde van Vlaanderen aan het vertrek, natuurlijk is zij ook de titelverdedigster in de Energiewacht Tour en de huidige wereldkampioen tijdrijden. Een andere topfavoriet is de Engelse Lizzy Armitstead, zij is de nummer twee van de Olympische spelen en de winnares van de Ronde van Drenthe en ook na de Ronde van Vlaanderen is ze de leidster in de wereldbekerstand. Met 3 Olympisch kampioenen op de baan en 6 nationale kampioenen is er een sterk deelnemersveld wat garant staat voor 5 dagen topsport op het hoogste nivo.

Het is ook dit jaar gelukt om alle etappes in een samenvatting uit te zenden op RTL 7. Alle etappes met de doorkomstplaatsen en het volledige programma staan op www.energiewachttour.nl


Download: