Regio

Bezwaar tegen windmeetmast in Westerwolde



WESTERWOLDE - In de gemeente Westerwolde is er opschudding ontstaan over een omgevingsvergunning voor het plaatsen van een tijdelijke windmeetmast langs de N33. Dit is in strijd met het bestemmingsplan van de gemeente.

De ontwerp weigering omgevingsvergunning heeft vanaf 23 januari van dit jaar 6 weken lang ter inzage gelegen. Tijdens deze periode is hier niet op gereageerd.

De windmeetmast is nodig voor de mogelijke ontwikkeling van een windpark langs de N33. Het is belangrijk om informatie te hebben over de lokale windcondities om een goed windpark te kunnen ontwikkelen. De windmeetmast wordt uitgerust met meetapparatuur om de locale windcondities te kunnen achterhalen. De mast is 80 meter hoog en zou voor 2,5 jaar geplaatst moeten worden. Dit past niet in het bestemmingsplan. Daarom hebben de burgemeester en wethouders de aanvraag geweigerd.

De stukken kunnen worden ingezien op werkdagen bij de afdeling Beleid en Samenleving (kamer 203) in het gemeentehuis aan de Kerkstraat 2 te Muntendam. U kunt het plan ook via internet raadplegen. Hiervoor gaat u naar www.ruimtelijkeplannen.nl

Betrokkenen bij deze kwestie kunnen binnen 6 weken na de datum van publicatie van dit besluit een beroepschrift indienen als zij niet de kans hebben gehad om de stukken in te zien.
Het beroepschrift moet worden ondertekend en in de brief moet de naam en het adres staan van degene die het bezwaar indient, de datum waarop de brief geschreven is, een omschrijving van het besluit waar tegen bezwaar wordt gemaakt en waarom er bezwaar wordt gemaakt.

De brief kan gestuurd worden naar het volgende adres:

Rechtbank Noord-Nederland
Afdeling bestuursrecht
Postbus 150
9700 AD Groningen

Uw bezwaar zal niet onmiddellijk invloed hebben op het besluit. Indien het bezwaar dringend is, bestaat er de mogelijkheid om een voorziening aan te vragen. Deze voorziening moet dezelfde gegevens bevatten als het bezwaarschrift en u moet aangeven waarom het bezwaar dringend is.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met mevrouw L. Leewering, afdeling Beleid en Samenleving, tel. (0598) 654704.