Overslaan en naar de inhoud gaan

Gebruik een parkeerschijf in het centrumgebied Veendam. Voorkom een boete!

Door op vrijdag, 4 april, 2014 - 17:19

PARKEREN - In het centrumgebied van Veendam is van maandag t/m vrijdag tussen 9.00-18.00 uur een parkeerschijf nodig om te parkeren. De maatregel is begin maart 2014 ingegaan. De eerste maand heeft de gemeente foutparkeerders een waarschuwing gegeven. De waarschuwingsmaand is voorbij en er wordt gehandhaafd. Zorg voor een parkeerschijf en voorkom hiermee een boete van 90 euro.

Na het afschaffen van het betaald parkeren in september 2011 bleek dat de meest aantrekkelijke parkeerplaatsen in en direct grenzend aan het centrum van Veendam door langparkeerders in gebruik werden genomen. Het gemeentebestuur heeft uiteindelijk besloten een parkeerschijfzone in te stellen op het gedeelte Bocht Oosterdiep tussen de Julianalaan en de Kerkstraat, het Julianapark en het Kerkplein.

Wethouder Henk Jan Schmaal: "De parkeerschijfzone is duidelijk herkenbaar door de bebording en de blauwe strepen op straat. Na een maand lang waarschuwen is de gemeente aan het handhaven. We doen dit herhalingsbericht uit, omdat is gebleken dat nog niet iedereen een parkeerschijf gebruikt. Dat is zonde, want een boete is 90 euro en je hebt al een parkeerschijf voor nog geen euro. Een parkeerschijf is in diverse winkels te koop."

Met de parkeerschijf kunnen parkeerders 2,5 uur staan in de zogenaamde ‘blauwe zone'. In het digitaal loket op de gemeentelijke website staat meer informatie over de parkeerschijfzone en wat dit betekent voor de verschillende gebruikers van dit parkeergebied.