Overslaan en naar de inhoud gaan

Eerste Veendammer Kinderwoagenrace! Zaterdag 24 mei 2014

Door op zaterdag, 5 april, 2014 - 07:36

 

 

BOGDIKE - Op zaterdag 24 mei 2014 organiseert de Stichting Bogdike de Eerste Veendammer Kinderwoagenrace. De stichting roept mensen op daaraan deel te nemen. Deelname kost € 5,00 per volwassenenteam. Voor kinderen is deelname gratis. Deze vroege aankondiging is bedoeld om mensen in de gelegenheid te stellen zich voor te bereiden op de race. De race vindt overdag plaats.

Het is over komen waaien vanuit Engeland: de Pramrace. In het Grunnigs: Kinderwoagenrace. Be Wever en zijn vrijwilligers zullen op 24 mei een route uitzetten die van horeca gelegenheid naar horeca gelegenheid loopt. De route op zich is op dit moment nog niet bekend. De bedoeling is dat de deelnemers een rondje rennen met een -eventueel zelf gemaakte - kinderwagen of iets wat daarop lijkt. Een team bestaat uit twee mensen. De een wordt door de ander gereden. Halverwege de route verwisselen beide deelnemers van plek. Bij elke horecaonderneming krijgen de deelnemers een consumptie. Er wordt om twee prijzen gestreden. Het snelste team ontvangt de ‘De snelkoets'. De hoofdprijs is echter voor het meest origineel uitgedoste team: ‘De golden koets'.

Er zijn een aantal categorieën: kinderen tot 12 jaar oud, jongeren van 13 t/m 17 en volwassenen van 18 jaar en ouder.

De inschrijving voor deelname is inmiddels begonnen. Je kan jouw team aanmelden bij bert.marga.bos@netvisit.nl of bij de deelnemende horecaondernemingen, De Toeter, Rembrandt, La Vache, Hof van Holland, Limburgia, Henry, Parkzicht en vanBeresteyn.

Op die dag is ook het vertrek en de aankomst van de Oldtimertocht naar Leer en zijn er aktiviteiten in het centrum in het kader van de Mobiliteitsweek. Het wordt dus een gezellige boel in Veendam.

Meer informatie: www.bogdike.nl