Overslaan en naar de inhoud gaan

Boek over De Langeleegte gepresenteerd

Door op donderdag, 3 april, 2014 - 07:56

Tekst: Jacob Kuipers
Foto's: Henk Gibcus

STADION - Het was precies 1 jaar geleden (2 april 2013) dat BV Veendam failliet ging en uit het betaalde voetbal verdween. Maar exact een jaar later (2 april 2014) was het weer even 'smullen' aan de Langeleegte in Veendam. Het was niet zo dat de bal weer aan het rollen werd gebracht. Maar dat Jan Mulder als herinnering een boek uitgaf van de cultclub. Met als titel: Aan de Langeleegte. Mulder heeft er zes jaar overgedaan voordat het boek verscheen. En het eerste exemplaar werd uitgereikt aan oud-speler Jan Korte van de geelzwarten. Korte werd later trainer en directeur van BV Veendam. "Het was 'monnikenwerk' zei Mulder en hij voegde er aan toe dat zijn werk voor Veendam plusminus 2000 uur in beslag nam.

Bij het betreden van het hoofdveld was er weer dat 'warme' gevoel van de grassprieten. Waar in het verleden heroische duels werden uitgevochten. Zoals de beslissende wedstrijd tussen Veendam en Willem 2 (1-0). Door een goal van Boy Nigh promoveerde Veendam naar de eredivisie. En ook de wedstrijden tegen Ajax en Feyenoord. Het is allemaal verleden tijd en daar moeten we als supporters van BV Veendam mee doen. Hoe moeilijk dat ook is.

Daarna deed ik ook nog een rondje langs de tribunes. Om alles toch nog even te vereeuwigen. Tot slot wilde ik nog 1 foto maken en op dat moment waren mijn batterijen leeg. Geen laatste foto meer. Het is net of de 'duvel' er mee speelt. Bij het verlaten van het stadion door de spelerstunnel kwam ik de heer Van der Berg (77) tegen. Deze meneer is de broer van Jan en Klaas van der Berg die ooit voor Veendam speelden. Deze meneer praatte aan één stuk door over de goede oude tijden. Ook Veendam-speler Max Rosies noemde hij nog. Daarna pakte hij zijn auto en voor de laatste keer reed hij vanaf de Langeleegte naar huis.