Overslaan en naar de inhoud gaan

Koen Sterenborg wint WP Junior Dictee

Door op maandag, 31 maart, 2014 - 22:40

Foto's Henk Gibcus.

DICTEE - Het door Lions Club Veendam georganiseerde Winkler Prins Junior Dictee kende afgelopen vrijdag een spannend slot. Pas na zes (!) barrages diende zich de winnaar aan: Koen Sterenborg.

In de aula van de Winkler Prins hadden zich ruim 60 schoolkinderen uit groepen 7 en 8 van het basisonderwijs en de eerste klas van het voortgezet onderwijs verzameld om een pittige tekst over de Olympische Spelen zo foutloos mogelijk op te schrijven.

Tijdens de correctiepauze verzorgde het WK-team van sponsor Oxygym een spetterend optreden en een workshop waarin de jongens en meisjes helemaal los konden gaan om zo de spanning uit de lijven te dansen.

In de verschillende individuele categorieën groep 7, groep 8, brugjaar en de beste team score, werden de glimmende bekers, aangeboden door Juwelier Oosterhoff, als volgt verdeeld.

  • Winnaar groep 7: Priscilla de Borst.
  • Groep 8: Kiomy Eefting.
  • Brugklas: Koen Sterenborg.

De teamwedstrijd werd door het team van osg Winkler Prins gewonnen met een voorsprong van slechts gemiddeld 0,2 taalfouten. De teams van de Burg. Verkruisenschool uit Muntendam scoorden de eervolle tweede én derde plaats.

De winnaars kregen een oorkonde, beschikbaar gesteld door Staal Communiceert. Tijdens het dankwoord werden de bloemen, aangeboden door Gerards Bloemenkas, uitgereikt aan allen die de 11e editie van het WP dictee wederom tot een gezellige en leerzame middag hadden gemaakt.