Overslaan en naar de inhoud gaan

Jaarlijkse uitvoering Clias

Door op maandag, 31 maart, 2014 - 09:11

Tekst Jacob Kuipers

TURNEN - De Wildervanckhal was wederom weer goed gevuld om de kunsten van de gymnasten van turnvereniging Clias uit Wildervank goed in de spotlights te brengen. En dat is wederom goed gelukt want het handje geklap was 'niet van de lucht'. En ik kan het niet vaak genoeg zeggen om weer nieuwe oefeningen te bedenken. Het is een kunst van jewelste om weer nieuwe oefeningen op de planken te krijgen. Presentatrice Karin Weijs praatte de show vlot aan elkaar vast. En het was net of ze het al jaren had gedaan. Misschien heeft de readactrice van weekblad De Veendammer meer in huis dan schrijven voor haar blad. Maar de hoogtepunten lagen toch bij de turners/sters, die de show stalen.

Vooral voor het kleine grut was het hoogstwaarschijnlijk een angstig gevoel dat er zoveel grote mensenogen naar hun keken. Natuurlijk ging er wel eens wat mis maar dat werd in het vervolg weer recht gezet met een goede oefening. En dat werd door het publiek direct weer gewaardeerd met handjegeklap. En als je dan weer zo'n lading van applaus over je heen krijgt geeft dat zoveel zelfvertrouwen dat je als atleet of atlete weer meer zelfvertrouwen krijgt.

En aan het eind van deze grandiose voorstelling poseerden de gymnasten voor het grote publiek. En het handjegeklap bleef maar doorgaan.