Overslaan en naar de inhoud gaan

Winkler Prins Collegetour Team (WPCT) van start

Door op zaterdag, 29 maart, 2014 - 09:40


Zittend: Iris Westra, Daphne Doornbos, Jeanette Jansen. Staand: Juliette Bergman, Charlotte Wierenga, Britt Spijk, Julia Nap en de docenten Lycklama à Nijeholt en Onderwater

TOUR - De Winkler Prins heeft, in navolging van de zender Nederland 3, een eigen Collegetour Team opgezet. Het idee is leerlingen van Winkler Prins live in contact te brengen met bekende en inspirerende wereldburgers. Dat kunnen allerlei soorten mensen zijn: sporters, wetenschappers, zakenlieden, politici, journalisten of mensen uit de amusementssector. In dit verband zijn oud president van de Nederlandse Bank Nout Wellink, topsporters Sem Schilt en Arnold van Calker en topambtenaar van het Ministerie voor Buitenlandse Handel en Ontwikkelingssamenwerking, Arjan Schuthof, al op school te gast geweest.

Het WPCT gaat vanaf nu een belangrijke rol spelen in de organisatie van de collegetour bijeenkomsten. Op donderdag 27 maart is het Winkler Prins Collegetour Team (WPCT) geïnstalleerd. De selectie begon met een lange en zware sollicitatieprocedure. De kwaliteit van alle sollicitanten was zeer hoog. Uit de 29 oorspronkelijke aanmeldingen zijn door de sollicitatiecommissie uiteindelijk zeven leerlingen geselecteerd. Het zijn: Daphne Doornbos en Juliette Bergman uit havo 4, Britt Spijk, Iris Westra en Julia Nap uit vwo 4, Jeanette Jansen en Charlotte Wierenga uit vwo 5.

Het WPCT gaat vanaf nu voor de leerlingen de collegetour bijeenkomsten organiseren. Het team wordt ondersteund door de docenten Peters, Lycklama en Onderwater en door Mia van Selling, medewerker communicatie/pr van de school.