Overslaan en naar de inhoud gaan

Concert Winkler Prins Harmonie geeft jaarlijkse uitvoering in vanBeresteyn

Door op donderdag, 27 maart, 2014 - 15:37

HARMONIE - Het schoolorkest van scholengemeenschap Winkler Prins geeft zaterdag 12 april a.s. haar jaarlijkse concert in cultuurcentrum vanBeresteyn in Veendam.

Evenals voorgaande jaren hebben de Veendammer muzikanten ook dit jaar weer een gevarieerd programma ingestudeerd. Het concert wordt geopend met de mars ‘Graciana' van de Belgische componist Bert Appermont. Tijdens een studiedag in juni vorig jaar heeft hij dit werk met de WPH behandeld en ingestudeerd. Van zijn hand is ook de muzikale vertolking van het bekende boek ‘Robinson Crusoe' over de gelijknamige schipbreukeling die op een onbewoond zijn toekomstige vriend ‘Vrijdag' ontmoet.

In het programma komt ook het thema ‘koffie' aan de orde. Voor veel mensen hoort daar suiker bij. Dit komt terug in het thema van de televisieserie ‘De Fabriek', getiteld ‘Sugar'. In het laatste gedeelte van het concert hoort u een selectie van de popgroep ‘Toto'. Ook een selectie uit de musical ‘Les Misèrables' wordt door de WPH gespeeld. De avond wordt afgesloten met een compilatie van een aantal party-hits van de afgelopen jaren. Het dak gaat eraf...

Op de Winkler Prins worden jaarlijks twee talentenjachten gehouden. Nick Daniëls won de Talentenjacht Klassiek met een zelf geschreven stuk. Als je je ogen dicht doet is het net of je Harry Sacksioni op zijn gitaar hoort spelen. Samen met Maaike Wever won hij ook de Talentenjacht Populair. Nick speelt tijdens het concert hetzelfde stuk als waar hij de Talentenjacht Klassiek mee gewonnen heeft. Naast nog enkele andere talenten is er in het programma ook plaats gemaakt voor de band ‘Jukebox Unplugged'.

Kaarten voor het concert zijn van maandag 7 t/m donderdag 10 april tijdens kantooruren te koop bij de receptie van de Winkler Prins aan de J.G. Pinksterstraat 26 in Veendam. Ook 's avonds aan de zaal kunt u kaarten kopen, mits deze nog beschikbaar zijn. De toegangsprijs is € 8 voor volwassenen en € 5 voor kinderen.

Het concert begint om 20.15 uur.