Overslaan en naar de inhoud gaan

Spannende finale SV Meteoor bedrijvencompetitie

Door op woensdag, 26 maart, 2014 - 13:42

BADMINTON - Maandagavond rond 22:00 uur was de kampioen bekend. In een ongekend spannende finale van de SV Meteoor badminton bedrijvencompetitie 2014 streden het team van A7 Snelkoeriers en het team van Computerservice Veendam om de titel. Één punt scheelde het maar. Aan het begin van de laatste wedstrijd leek A7 Snelkoeriers de titel van deze 8e editie van de Meteoor Bedrijvencompetitie dan eindelijk te gaan pakken. Maar naarmate de 10 minuten speeltijd verstreken kwamen de heren van de Computerservice steeds dichter bij om uiteindelijk in de laatste seconden met de overwinning aan de haal te gaan.

Aan de jaarlijkse badminton bedrijvencompetitie waarvoor alle prijzen - inclusief de enorme wisselbeker, door Schildersbedrijf Willy Deuze beschikbaar worden gesteld deden ook dit jaar weer een groot aantal bedrijven mee uit de regio. In totaal 22 teams beoefenden 3 maandagavonden lang enthousiast de uitdagende en intensieve sport met racket en shuttle. Sommige als totale beginners, anderen met wat meer ervaring in het team - maar allemaal met het belangrijkste doel om 3 sportieve en leuke avonden te badmintonnen.

Na de eerste avonden waarin iedereen nog in poules speelde kwamen alle teams in 3 klassen terecht. Door die indeling zorgde de organisatie ervoor dat de tweede en derde avond de teams zoveel mogelijk wedstrijden speelden op vergelijkbaar niveau. Iedere klasse kende uiteindelijk een eerste, tweede en derde prijs en poedelprijs (de traditionele taart) voor het team wat als 7e of 8e in zijn klasse geëindigd was.

Ook volgend jaar zal er weer een bedrijvencompetitie georganiseerd worden. De organisatie zit bijna aan het maximum aantal deelnemende teams (beperkt door de ruimte in de sporthal) en hoopt volgend jaar het schema helemaal vol te maken.

A-Klasse
1. Computerservice Veendam
2. A7 Snelkoeriers
3. Schildersbedrijf Willy Deuze

B-Klasse
1. Vonkentrekkers (Eekels)
2. De Meteoorieten
3. Jumbo 1

C-Klasse
1. Pluumpie 1 (C1000)
2. Tegelgigant 1
3. Tegelgigant 2