Regio

Voorstelling Oorlogsgeheimen te zien in theater Het Kielzog in HoogezandHOOGEZAND - Op zondag 13 april om 15.00 uur is de voorstelling Oorlogsgeheimen te zien in het theater Het Kielzog in Hoogezand-Sappemeer.

De voorstelling Oorlogsgeheimen, naar het gelijknamige boek van Jacques Vriens, gaat over de 11 jarige Tuur. Het is 1943 en het dorp waarin Tuur woont is bezet door de Duitsers. Tuur en zijn buurmeisje Maartje vinden dit in het begin wel spannend. Maar langzaam maar zeker komen de kinderen erachter dat de bezetters in staat zijn tot de ergste dingen.
De volwassenen proberen zoveel mogelijk voor hen geheim te houden: de Engelse piloot die op zolder verstopt zit, wie de Duitsers helpen (zoals hun eigen meester) en wie in het verzet zitten.
Maar op een dag vertelt Maartje aan Tuur dat zij zelf ook een groot en gevaarlijk geheim heeft.

De voorstelling Oorlogsgeheimen gaat over geheimen, helden en angsten. Over vriendschap, liefde en herinneringen.

Familievoorstelling 9+ naar het bekroonde boek van Jacques Vriens van de makers van de musical Achtste-groepers huilen niet

Oorlogsgeheimen is te zien op zondag 13 april om 15.00 uur in theater Het Kielzog in Hoogezand - Sappemeer

Voor meer informatie, kijk op de website van het theater.

De voorstelling is lovend ontvangen door publiek en pers!
‘Van Engelenburg schiet met Oorlogsgeheimen opnieuw raak'
‘Het leidt geen twijfel dat Oorlogsgeheimen tot de beste jeugdvoorstellingen van dit seizoen behoort'.
‘Sterke voorstelling'!
(Musicalbites.nl en Jacques d'Ancona Dagblad van het Noorden)

Het boek Oorlogsgeheimen van Jacques Vriens is in 2008 getipt door de Nederlandse Kinderjury en won de Archeon Jeugdboekenprijs 2009. Jacques Vriens is een van de bekendste en meest succesvolle auteurs van kinderboeken in Nederland.

Oorlogsgeheimen is de tweede voorstelling van Van Engelenburg Theaterproducties naar een boek van Jacques Vriens. Van Engelenburg kiest bewust voor de meer inhoudelijke boeken van Jacques Vriens. Eerder maakten zij de musical Achtste-groepers huilen niet, deze werd succesvol ontvangen en ontving tevens de Musicalworld Kids Award 2011.

Meer informatie via www.Oorlogsgeheimen.com.