Overslaan en naar de inhoud gaan

Wildervank (zat) - WVV 5-0

Door op zondag, 23 maart, 2014 - 05:55

Oefenmeester Pieter Nuus van Wildervank (zat): "Elke wedstrijd wil ik winnen en elke wedstrijd moet gewonnen worden. Hoe de punten er komen maakt me niks uit".

Tekst Jacob Kuipers

VOETBAL
- Wildervank (zat) heeft in eigen home de toeschouwers getracteerd op een 5-0 overwinning op WVV. Het werd dus een ruime overwinning en daar leek het in de eerste helft helemaal niet op. Want de Woordmanslaan bespelers gingen rusten met een dubbelblanke stand. Na de thee pakte de brigade van oefenmeester Pieter Nuus de 'draad' weer op en gooide in de tweede helft alle registers open. Nuus: "Het was een slechte eerste helft van ons. We waren overal net even te laat". Maar de wijsheid van de trainer deed wonderen in de tweede part.

"Ja, wat is nou wijsheid. In mijn optiek moet je dan meer naar voren voetballen. Ik heb er een spits bij gezet en dat was Jeroen Puister. We konden meer druk uitoefenen en we kwamen meer aan voetballen toe. En ook de linies waren goed bezet. We zochten de breedte op en als je de breedte zoekt en je zoekt op dat moment een spits dan zijn er scoringskansen in zicht. En dat kwam tot uiting in de 54ste minuut toen Jeroen Puister met een kopbal zijn ploeg op een 1-0 voorsprong bracht.

En als Wildervank de eerste goal scoort wat vaak zo is, dan scoort de ploeg aan de lopende band. "Dan krijg je vleugels en dan komt er meer voetbal in", aldus de winnende trainer. En de tweede helft was het dan ook een hele leuke wedstrijd om te zien. Door een paar omzettingen had de thuisclub nog meer voetbalvermogen uit de 'hoge hoed' getoverd om de druk naar voren op te voeren. "En uiteindelijk spelen wij in een twee-ruit naar voren. Daardoor kwam Wildervanker Be Perdok in een goede positie, middels een vrije trap: 2-0. "En dan kunnen we niet meer kapot en bleven voetballen", aldus trainer Nuus.

Uiteindelijk speelde Wildervank in een twee-ruit vorm naar voren. Be Perdok kwam in een positie, middels een vrije trap: 3-0. Nuus: "En dan kunnen we niet meer kapot en bleven voetballen." Wildervank ging niet op de individualistische toer. Het was niet zo dat alle spelers van Wildervank een goal wilden maken. "En dat wil ik ook als trainer. Er mag rustig een speler mee naar voren maar niet zo dat gejaagd om er 6-0 of 7-0 van te maken. Nee, 3-0 vind ik ook prima, als ze maar blijven voetballen', zei Nuus, die toen nog niet wist dat ook Puister en Perdok de vierde en vijfde goal scoorden.

Wildervank heeft de doelstelling inmiddels iets gewijzigd. Voor aanvang van het seizoen had de technische leiding gezegd dat een plaats bij de eerste vijf ploegen mogelijk moet zijn. Maar deze doelstelling is iets bij gesteld, een plaats bij de eerste drie ploegen moet mogelijk zijn. Nuus: "Het uitzicht naar de tweede plek was natuurlijk heel groot. We willen de laatste vier wedstrijden nog 12 punten pakken. Als we de nacompetitie halen ben ik dik tevreden. Want onze doelstelling lag bij de eerste vijf ploegen".

Wildervank heeft een jonge groep die je moet kneden. Om er iets moois van te maken. Naar verwachting heeft Wildervank nu meer presteert en ze zijn nog groeiende. En als je kampioen wordt ga je dan met een landauer door Wildervank heen. "Moet je wel op rekenen. Dan hebben we de hele groep aanboord en zodanig gepresteerd. Ze hebben het verdiend en ook nog vierdeklas waardig.

"Want wij hebben een voetballende ploeg. Des te hoger op de ranglijst, zoveel te meer voetbal. Natuurlijk gaan we met een 'karre' door Wildervank heen. Want hoeveel jaren is het geleden dat Wildervank vierdeklas voetbalde. Het moet nog wel neer gezet worden, we zijn er nog niet. Elke wedstrijd wil ik winnen en elke wedstrijd moet er gewonnen worden. Hoe de punten er komen maakt me niks uit".