Overslaan en naar de inhoud gaan

Hoge opkomst opening Veenstroomwinkel Veendam

Door op vrijdag, 21 maart, 2014 - 22:00

Door Bianca Kor

STROOM - Vrijdag 21 maart is er in Veendam een nieuwe winkel geopend aan het Museumplein (hoek Kerkstraat 56). Niet zomaar een winkel. In deze winkel wordt er onafhankelijke en objectieve informatie gegeven over de mogelijkheden van het opwekken van eigen zonnestroom. Daarom wordt deze winkel Veenstroomwinkel genoemd.

Waarom is de Veenstroomwinkel nodig?
Particulieren plaatsen op dit moment massaal zonnepanelen of kiezen voor andere vormen van duurzame energie. De kosten verlagen voor energie is hiervoor vaak de belangrijkste reden. Daarnaast gaat men anders met energie om voor het milieu. Veenstroom wil door middel van een aantal diensten/producten helpen om deze doelstelling en besparingen mogelijk te maken.

Veenstroom helpt bedrijven als het gaat om het duurzaam maken van de energiebehoefte. Energie in de ruimste zin van het woord. In dit geval levering van gas en elektriciteit, het plaatsen van zonnepanelen op de bedrijfsruimtes of bedrijfsterrein en advies geven bij het vervangen van bedrijfswagens door hybride of volledig elektrische auto's.
Veenstroom werd geopend door wethouder B. Wieringa. Er waren veel genodigden op de opening af gekomen. Particulieren en zakelijke klanten waren hierbij aanwezig.

Erelid Gouke Wagenaar (80 jaar) was ook aanwezig. Hij heeft hij de ontwikkeling van turf tot gas meegemaakt. 'Met Veenstroom is er een nieuw tijdperk aangebroken', aldus de heer Wagenaar. De heer Wagenaar heeft verschillende beroepen uitgevoerd. Hij is geƫindigd als storingsmonteur.