Overslaan en naar de inhoud gaan

4 april audities Circus in Veen

Door op vrijdag, 21 maart, 2014 - 07:27

THEATER - PeerGrouP is het locatietheatergezelschap van Noord-Nederland (bekend van Het Strokasteel en voorstellingen als De Drentse Blues Opera) en is gevestigd in Donderen. PeerGrouP maakt voorstellingen geïnspireerd op actuele onderwerpen van het Noordelijke platteland.

Het project:
Circus in Veen is een komische en ontroerende muziektheatervoorstelling over een circus dat strandt in de Veenkoloniën. De vrachtwagen gaat stuk en de circusdirecteur wordt ziek. De lokale gemeenschap heeft het niet zo op die 'zigeuners' die ineens in hun mooie stadion zitten.
De zoon van de circusdirecteur moet, nu zijn vader ziek is, een plan bedenken hoe hij weer geld in het laatje gaat krijgen. Hij krijgt het idee om audities te houden voor lokaal talent en met die talenten een nieuwe circusshow te maken. Een aantal mensen is enthousiast, maar een lokale ondernemer ziet het niet zitten. Hij wil Turf 2.0, een nieuwe brandstof, uit de grond halen en wil liever dat iedereen dit krimpgebied verlaat. Door de sabotage van de ondernemer lijkt alles in het honderd te lopen. De zoon van de circusdirecteur wil het bijna opgeven. Maar met de steun van het lokale talent krijgt hij de nieuwe show toch van de grond. In de laatste scène wordt de ondernemer ontmaskert en als levende kanonskogel afgeschoten.

Thema´s:

Circus in Veen is een verhaal over identiteit en waar je die aan ontleent. Aan de grond waar jij en je familie vandaan komen?
Of aan dat wat je kan? Het verhaal gaat over het verleden en de toekomst van de Veenkolonien. Over energiewinning (turf, windmolens en gas) en krimp. Circus in Veen geeft op een vermakelijke manier een beeld van het leven van alledag in de Veenkoloniën, want er valt toch ook best nog wat te lachen hier.

Spelersgroep:
Circus in Veen wordt gemaakt in overleg en samenwerking met de lokale gemeenschap. Zoals in het verhaal van de voorstelling het circus contacten moet leggen, zo doet de PeerGrouP dat bij het maken van deze voorstelling ook.
Circus in Veen wordt gespeeld door een team van professionele acteurs/muzikanten en mensen uit de regio. Voor in de voorstelling zijn we op zoek naar een koor van lokaal talent dat kan zingen/acteren (ongeveer 20 mensen) en muzikanten die mee willen spelen in het circusorkest. Daarnaast zoeken we mensen die een bijzonder talent hebben, die een 'circusact'
willen worden in de voorstelling. Die acts kunnen variëren van dansen en acrobatiek tot motorcrossen en röhnrad, van speed carving tot paardendressuur. Tenslotte zijn we ook voor achter de schermen op zoek naar mensen die mee willen werken om de voorstelling tot een succes te maken (o.a. ontvangen van publiek, decor bouwen, koken, kostuums naaien, theatertechniek).

Planning:
De speelperiode is van 6 augustus tot en met 7 september. We spelen 5 keer in de week (van woensdag t/m zaterdag in de avond, op zondag in de middag). Als je meedoet hoef je niet in alle voorstellingen te spelen, maar acht voorstellingen is wel het minimum.
In mei starten de repetities van het koor. Dat is eerst één avond in de week. In juni en juli komt daar, in overleg, een aantal repetities bij. De repetities voor de muzikanten en de 'circusacts' worden ook in overleg gepland.

Audities:
Nieuwsgierig geworden? We houden op vrijdag 4 april om 19:30 uur een auditie en talentenjacht in het stadion De Lange Leegte. Als je in het koor wil meedoen breng dan een lied mee dat je goed kan zingen. Als je met een act mee wil doen, willen we die graag zien. Meld je aan door een mail te sturen naar dirk@peergroup.nl !

Partners & samenwerkende organisaties:

De PeerGrouP werkt samen met gemeente Veendam en lokale culturele en niet-culturele organisaties, waaronder Compaen Veendam, Stichting Met Meer Cultuur en Motorclub Veendam. Sinds januari overleggen we regelmatig met de commissie van Raad & Daad, een club van een aantal bekende Veendammers uit verschillende organisaties en instellingen.