Overslaan en naar de inhoud gaan

Open Huis Praktijkschool Winkler Prins

Door op vrijdag, 21 maart, 2014 - 16:16

OPEN HUIS - Op woensdag 2 april organiseert de Praktijkschool Winkler Prins ‘s avonds Open Huis. Winkler Prins heeft alle vormen van voortgezet onderwijs in huis, van praktijkonderwijs tot en met gymnasium.

Het praktijkonderwijs biedt vele facetten aan leerlingen die beter en liever in de praktijk werken, dan leren uit boeken. Er wordt vooral gekeken naar wat de leerling kan en wil. Leerlingen krijgen dagelijks lessen in een prachtige, veelzijdige en inspirerende leeromgeving.

Tijdens het Open Huis worden theorie- en praktijklessen gegeven. De praktijkvakken richten zich met name op bloemschikken, groenvoorziening, catering, houtbewerking, metaal, techniek, schilderen, handvaardigheid, noem maar op.

Verder wordt er die avond informatie verstrekt over het leerlingensysteem Magister, logopedie, allerlei vormen van zorgverlening, maatschappelijk werk, stagebegeleiding en arbeidstoeleiding, mogelijke vervolgopleidingen, werkervaringsprojecten, buitenschoolse activiteiten, schoolwerkweken en projecten.

Heeft uw zoon of dochter het advies van de basisschool om praktijkonderwijs te gaan volgen? Bent u geïnteresseerd in wat het Praktijkonderwijs allemaal te bieden heeft? Dan biedt dit Open Huis u de kans een kijkje in de keuken te nemen van deze mooie, praktijkgerichte school. Het Open Huis is er niet alleen voor leerlingen van groep 8 en ouders/verzorgers; ook andere belangstellenden zijn van harte welkom!

Bezoekers kunnen rekenen op een gastvrij onthaal met een afwisselend programma, compleet met hapjes en drankje, verzorgd door de eigen leerlingen.

Wat: Open Huis
Wanneer: wo. 2 april van 18.00-21.00 uur
Waar: Praktijkschool Winkler Prins
Jan Salwaplein 2, Veendam