Overslaan en naar de inhoud gaan

Ruim 2,2 miljoen subsidie voor bedrijventerreinen Wildervank

Door op dinsdag, 18 maart, 2014 - 20:55

WILDERVANK - De provincie Groningen verleent de gemeente Veendam ruim 2,2 miljoen euro subsidie voor het opknappen van de bedrijventerreinen aan de Industrieweg en aan de Meihuizenweg in Wildervank. Het bedrag komt uit het provinciaal herstructureringsfonds bedrijventerreinen. Aantrekkelijke bedrijventerreinen zijn een belangrijke voorwaarde voor werkgelegenheid.

Werk
In het 15 hectare grote bedrijventerrein aan de Industrieweg wordt in totaal bijna 30 miljoen euro geïnvesteerd. De provincie steekt er 1,5 miljoen euro in. Naar verwachting ontstaan hierdoor 150 nieuwe arbeidsplaatsen. In het aanpalende, 25 hectare grote terrein aan de Meihuizenweg is de totale investering 2,4 miljoen euro, waarvan 750.000 euro van de provincie.
Bedrijventerreinen zijn belangrijk voor de werkgelegenheid. In totaal is ongeveer 50 procent van de werkgelegenheid in de regio Oost-Groningen direct of indirect terug te leiden naar ondernemingen op bedrijventerreinen. De werkzaamheden worden eind 2017 afgerond.

Werken in het groen
De bedrijventerreinen kampen nu met leegstand en ongebruikte kavels. Met de revitalisering worden de terreinen geschikt gemaakt voor startende bedrijven en MKB'ers die op zoek zijn naar gewone bedrijfskavels of kavels waar ze wonen en werken kunnen combineren. ‘Werken in het groen' wordt de nieuwe uitstraling.

Hergebruik
De provincie Groningen hecht groot belang aan het opknappen van verouderde terreinen omdat dit voorkomt dat er in open landschap nieuwe terreinen worden aangelegd. Van 2010 tot 2020 investeert de provincie hier 9,2 miljoen euro in uit het provinciaal herstructureringsfonds bedrijventerreinen. De helft van dit bedrag is