Overslaan en naar de inhoud gaan

Burgemeester en wethouders steken handen uit de mouwen met NOVO Veendam

Door op maandag, 17 maart, 2014 - 16:28

NLdoet - Het Oranje Fonds organiseert op vrijdag 21 en zaterdag 22 maart 2014 het jaarlijkse NLdoet, de grootste vrijwilligersactie van Nederland. Ook het college van Veendam is van de partij. Burgemeester Sipke Swierstra, wethouders Klaas Steenhuis en Bert Wierenga en bestuursadviseur Ariën Swart zijn op vrijdagmiddag 21 maart te vinden bij NOVO Veendam. Ze werken van 13.30 - 15.15 uur mee aan het opschonen en opknappen van het volkstuinencomplex De Somerlust aan de Somerlustweg in Veendam. Meer helpende handen komen van buurtbewoners, tuincentrum de Wiede en leden van de volkstuinenvereniging zelf.

Aan NLdoet doen diverse organisaties, clubs en verenigingen mee. NLdoet zet vrijwillige inzet in de spotlights en stimuleert iedereen om een dag(deel) de handen uit de mouwen te steken. In de gemeente Veendam worden, zoals inmiddels gebruikelijk, tal van vrijwillige klussen uitgevoerd.
Novo krijgt voor haar werk en bezigheden regelmatig hulp van vrijwilligers en is daar erg blij mee.

Ter gelegenheid van NLdoet wil Novo nu, als blijk van dank en waardering voor alle vrijwillige ondersteuning, zelf vrijwillig actief zijn. Een groep van 20 mensen van Novo gaat daarom het volkstuinencomplex van volkstuinenvereniging De Somerlust helpen bij een grote opknapbeurt. Tijdens deze NLdoet activiteit doet het gemeentebestuur een middag mee met het snoei-, sloop- en zaagwerk dat daarvoor nodig is.

In Veendam, Wildervank en Borgercompagnie worden, vooral op zaterdag 22 maart, nog diverse andere klussen uitgevoerd in het kader van Nl doet. Deze klussen zijn te vinden op de site van het Oranje Fonds www.nldoet.nl