Overslaan en naar de inhoud gaan

Whiskyclub van Veendam is met zijn derde seizoen bezig

Door op vrijdag, 14 maart, 2014 - 21:55

Tekst Hein Schmitter. Foto's Henk Gibcus

The Peated Moor Dram Club ziet zwart

WHISKYCLUB - The Peated Moor Dram Club, de eerste whiskyclub van Veendam, is met zijn derde seizoen bezig. Tijdens de 3e bijeenkomst, gehouden op 12 maart in Grand Café Rembrandt, maakt de club voor het eerst kennis met ZWARTE WHISKY.

Hein Schmitter oprichter en voorzitter van de club, is per toeval deze whisky tegengekomen en vond het, in overleg met de penningmeester Sjouke van der Werf, een goed idee dit met de leden te delen.

Aangezien het doel van de club is zoveel mogelijk verschillende whisky's proeven en de kennis over whisky en het productieproces te vergroten, was dit echt iets speciaals wat de leden normaal niet zouden drinken.

Natuurlijk werd het geheel uitgelegd met een aantal voorwerpen, die bij het productie proces gebruikt worden, maar vooral het proeven van de 2cl. daar ging het om.
In totaal werden er die avond 3 nieuwe whisky's geproefd, maar daarnaast had de club nog een aantal hele mooie whisky's van de vorige keer. Toen werden er verschillende whisky's van het eiland Islay geschonken zoals Kilchoman, Laphroag, Bunahabhain.

De club is in 2011 door Hein Schmitter opgericht en samen met zijn schoonzoon Sjouke van der Werf vormen zij het "bestuur". Hein organiseert en Sjouke gaat over het geld. De lijnen zijn op deze wijze zeer kort en maakt het contact met de leden erg gemakkelijk, die natuurlijk ook hun ideen kunnen inbrengen. Het lidmaatschap kost € 65, - per jaar. Bij het lidmaatschapsgeld zit de whisky, koffie of thee, stokbrood en hapjes inbegrepen, ook kan men aan het einde van de avond nog een consumptie drinken. Het jaar loopt van september tot september. Per jaar worden er minimaal 4 avonden georganiseerd en deze worden gehouden, altijd op een woensdagavond, in Grand Café Rembrandt op de bovenverdieping. De club heeft een eigen site www.thepeatedmoordramclub.nl

Ook bied de club de mogelijkheid samen whisky's te bestellen, zodat de leden tegen een lagere prijs, dan de winkelprijs, whisky kunnen bestellen, maar de club is onafhankelijk en zonder winstoogmerk!

De club heeft meerder sponsoren zoals Primera Hiemstra, Pizzeria Mamma Mia, Specsavers Winschoten, maar ook enkele sponsoren in het buitenland.

Op dit moment bestaat de club uit 15 leden en er is regelmatig plaats voor gastproevers. Meer interesse in de club of een keer een avond bijwonen, dat kan. Kijk dan even op de site, via de "contact" pagina kan men in contact komen met de club.


Voor meer foto's, zie fotoalbum