Overslaan en naar de inhoud gaan

Optreden singer/songwriter Gerry Wolthof in de Margeretha Hardenbergkerk Wildervank

Door op zaterdag, 15 maart, 2014 - 15:33

OPTREDEN - Op zondag 30 maart 2014 zal de Veendammer singer/songwriter Gerry Wolthof een optreden verzorgen in de Margaretha Hardenbergkerk in Wildervank.

Het is 1973 Gerry Wolthof is 15 jaar en gaat zich interesseren en ontwikkelen in muziek, voornamelijk West Coast Music, en in 1979 begint Gerry met wat vrienden zijn eerste band.
Wat veel mensen al meteen opviel was de grote gelijkenis qua zang en uiterlijk met Neil Young.
Het is 1984 als een kennis hem inschrijft als Neil Young bij de Sound Mix Show van Hennie Huisman. Hij start in 1985 tijdens een feestweek in Bellingwolde (Rheder brug feesten) waar hij wint en eindigt in 1986 als Neil Young op een 3e plaats achter o.a. winnaar (Elvis) Rene Shuman.

Eind jaren tachtig slaat Gerry de weg in van de melodieuze rock "één van zijn favoriete muziekstromingen en nog steeds" met de formatie Face to Face, het is ook in deze periode dat de formatie Going West de voorganger van zijn huidige formatie Still Going West een muzikale start beleefd. In 1995 is er alleen nog Still Going West met Jan Kielman op bas, Remko Windt op alles wat maar toetsen heeft en Gerry zijn vrouw Rieka als zangeres. In 1996 gaan ze de studio in voor opnames van hun eerste CD 7 2 7.

Eind jaren negentig komt Ad Antonisse op bas Jan Kielman vervangen en volgen er veel optredens in Nederland en Duitsland. Omstreeks de eeuwwisseling gaat de band voor de tweede keer de studio in om de CD After The Concert op te nemen.

Vanaf 2001 is Bert Stadman de drummer, Ad Antonisse bassist en Evert Erents gitarist van Still Going West. In dit jaar wordt ook besloten om met dezelfde muzikanten The Neil Young Mirror Band te gaan formeren en optredens te gaan verzorgen. Ook wordt er in een Veendammer horecagelegenheid een live cd opgenomen. Op de presentatie van deze CD speelt Astrid Young nog een paar nummers met de band mee. Na een paar wisselingen van gitaristen Lex Koopman kwam Evert vervangen en in 2008 kwam Hemmo Barla in de plaats van Lex.

In de laatste 10 jaar is er op veel plaatsen gespeeld zoals: Huntenpop, TT nachten, Neil Young fanclubdagen in Nederland en Duitsland, Blommenkinders, Woodstock aan de Maas, Peace in Riis en ettelijke grote en kleine kroegen. In al die jaren is Gerry ook solo optredens blijven doen, als zanger van eigen werk en nummers van de groten der aarde zoals Bob Dylan, Cat Stevens, John Lennon, Paul McCartney etc.

Maar ook als solomuzikant brengt hij een ode aan Neil Young.

Gerry speelt deze middag vanaf 15.00 uur naast eigen werk een mix vanaf de zestiger jaren tot nu met nummers van o.a. Neil Young, Bob Dylan, etc.