Overslaan en naar de inhoud gaan

Internationaal badmintontoernooi SV Meteoor

Door op dinsdag, 11 maart, 2014 - 13:00

BADMINTON - Het lijkt nog ver weg - maar sinds vorige week de inschrijving geopend is hebben zich alweer ruim 80 mensen aangemeld. Badmintonvereniging SV Meteoor uit Veendam organiseert op 10 en 11 Mei voor de 46ste keer het jaarlijkse internationale badmintontoernooi. De inschrijving is geopend - met de voorbereiding is de enthousiaste toernooicommissie in november vorig jaar al gestart.

80 deelnemers lijkt nog weinig als je weet dat het toernooi elk jaar gemiddeld zo'n 350 fanatieke pluimpjeballers uit heel Nederland en Duitsland naar de parkstad lokt maar de organisatie weet inmiddels dat een groot deel van de inschrijvingen gedurende de laatste drie weken binnen druppelt en maakt zich nog geen zorgen. Zo'n 350 deelnemers zullen gedurende twee dagen voor 5 verschillende onderdelen in 4 verschillende niveau's gaan bepalen wie de sterkste is. Door de locatie en omvang een uniek evenement voor badmintonnend Nederland.

Een uniek en groot evenement wat niet mogelijk zou zijn zonder de hulp van een hele lijst ondernemers uit Veendam en de regio. Het toernooi maakt onderdeel uit van een landelijk top-circuit van toernooien en dat betekent dat je aan bepaalde kwaliteitseisen moet voldoen zoals een goed functionerend team van medewerkers (ongeveer 25 vrijwilligers van de club), bepaalde faciliteiten in de sporthal tijdens het toernooi maar bijvoorbeeld ook een minimaal prijzengeld. Een groot aantal kleine en grote sponsors steunt het toernooi en maakt dit allemaal mogelijk voor de toernooicommissie van de ambitieuze badmintonclub.

"We zitten geografisch gezien nu eenmaal wat verder weg voor de meeste deelnemers. Met laag inschrijfgeld, gemiddeld iets hoger prijzengeld dan bij andere toernooien en goed geregelde extra's op en rond het toernooi proberen we toch elke jaar weer een groot en sterk deelnemersveld te krijgen. De overnachtingsmogelijkheid op de camping maar ook korting voor deelnemers bij hotel Parkzicht, een goede standhouder met bespanservice in de zaal en natuurlijk het topfeest voor alle deelnemers op zaterdagavond zijn allemaal zaken die daarbij helpen." aldus toernooileider Mike Pruis.

Nog krap 2 maanden te gaan en dan is er weer topbadminton te zien in Veendam. De toegang voor toeschouwers is gratis, ook bij de spectaculaire finales op zondag. Voor de badmintonners uit de regio een mooie kans om (naast zelf mee te spelen ook) de top van Nederland aan het werk te zien. Voor mensen die nog onbekend zijn met deze snelle sport een uitstekende gelegenheid om eens kennis te komen maken.