Weer geen overwinning in eigen huis voor Wildervank

Door op maandag, 10 maart, 2014 - 22:00

Door Jacob Kuiper

VOETBAL - De spelers Ruud Jalving (ZBC) en Paul Tuntelder (Wildervank) waren de opmerkelijkste spelers tijdens het treffen tussen Wildervank (zon) en ZBC uit Zweelo. De 40-jarige balvirtuoos van ZBC mocht in de 77ste minuut een vrije trap nemen en het leer sloeg bij de eerste paal binnen: 1-2. En dat nog in zijn afscheidsseizoen. Want hij stopt met voetballen op het hoogste niveau. En Wildervank-speler Tuntelder mocht na lang blessureleed het weer eens proberen en hij kon gelijk weer een succesje meenemen. In de 64ste minuut kwam regiseur Tuntelder in het veld voor Thomas Meenken. In deze 'meesterset' van oefenmeester Lesmond Prinsen zorgde in de 80ste minuut voor de 'anschlus' treffer: 2-2. Wildervank schoot met dit gelijkspel niks op want men wilde eigenlijk weer eens winnen aan de Woortmanslaan. Het hondstrouwe publiek van de roodhemden kwam dus weer eens bedrogen uit.

Toch waren de eerste bevliegingen van Wildervank goed te noemen. Peter Mans haalde 'de trekker' over en doelman Kamman van ZBC moest al zijn talenten uit zijn lijf halen om het 'lederen monster'een halt toe te roepen. En Stefan Mulder liet weer eens zien dat hij in goede doen is, middels enkele goede passeeracties. Maar het was ZBC die een goede mogelijkheid kreeg om de score te openen. Jos Naber kon niet goed anticiperen op een voorzet van linkspoot Jalving en het speeltuig eindigde naast het doel.

De Zweeloers hadden na 25 minuten dus een optisch overwicht en Wildervank moest toch opletten om niet verrast te worden. Bijna was dat het geval toen Maurice Kerdijk vanaf het middenveld bijna de openingstreffer binnen schoot. Terwijl de bezoekers dus de 'lakens' uitdeelden werd Wildervank-speler Peter Mans en stelling gebracht en met een sierlijke curve verraste hij doelman Kamman van ZBC: 1-0. Direct er na volgde een prachtige diagonale pass van verdediger Jeroen Nannenga op maatje Dennis Nagel maar de doelwachter van de gasten pakte weer het leer.

Terwijl Wildervank aanstalten maakte om ZBC te pijnigen kregen ze in de 35ste minuut de 'deksel op de neus'. Scheidsrechter Lemmen beoordeelde de handsbal van verdediger Stefan Zuidema van Wildervank als een strafschop. Het was een ongelukkige handsbal. Zuidema had zijn handen langs zijn lichaam. Via het gras stuiterde de bal omhoog en kwam per ongeluk tegen de hand aan van de verdediger. Het was dus voor Zuidema onmogelijk om zijn hand nog terug te trekken. Dus een foutieve beslissing van de scheidsrechter, die overigens goed floot. Het was tenslotte Wilfred Kuipers die het 'vonnis' voltrok: 1-1.

In de tweede helft opende Wildervank sterk. Stefan Mulder was een ware plaag voor de gasten. Maar zijn werklust leverde niet het gewenste resultaat op. In de 64ste minuut werd dus Tuntelder 'voor de leeuwen' gegooid. Ten faveure van Thomas Meenken. En hij mocht de vrije trap nemen en het was 'bingo'. Wildervank kwam op een 2-1 voorsprong. Natuurlijk moesten de roodhemden van coach Prinsen oppassen voor de tegenstoten van de rivaal uit Zweeloo. Met een paar Wildervankers in de nek kon Ruud Jalving bijna tot scoren komen. Maar een verdediger van Wildervank kon nog net voor de 'reddende engel' zorgen.

Een paar minuten later, was de thuisclub weer aan zet. In de persoon van Stefan Mulder die er aan de rechterkant als een schicht van door ging. Maar scoren, ho, maar. En dat kwam Wildervank duur te staan. ZBCér Wouter Veen werd door een Wildervanker onderuit gehaald. En de vrije trap die daaruit volgde was nou net een klusje voor Ruud Jalving. En hij schoot de bal bij de eerste paal binnen: 1-2. En drie minuten later schoot Paul Tuntelder in een mele van spelers de 2-2 binnen. Er was daarna nog tien minuten te spelen en beide ploegen geloofden het daarna wel.