Overslaan en naar de inhoud gaan

Jeugdcommissie Golfclub De Compagnie gecertificeerd

Door op dinsdag, 11 maart, 2014 - 08:00

GOLF - De Veendammer Golfclub De Compagnie ontving op zondag 9 maart een muurschild en een vlag behorende bij het certificaat 'Commited to Jeugd'. Deze werden overhandigd aan de jeugdcommissie van De Compagnie door mevrouw Patty Smit, account manager bij de Nederlandse Golf Federatie (NGF). Zij onderstreepte in haar toespraak het belang van dit certificaat voor de golfsport. Het Committed to Jeugd-programma is ontwikkeld door de NGF als leidraad voor golfclubs en golfprofessionals om jeugd te enthousiasmeren voor golf.

"Door te voldoen aan de bepalingen van het ' Commited to Jeugd' -programma garandeert Golfclub De Compagnie haar jeugdleden een goede opleiding en begeleiding als jeugdige golfspeler", aldus Smit. "Bovendien beschikt de club met dit programma over de juiste middelen om jeugd op een verantwoorde manier kennis te laten maken met de golfsport en op een goede wijze op te leiden tot enthousiaste golfers. Van belang daarbij is een grote betrokkenheid van de ouders en de golfleraren, maar ook van de 15 jeugdcoaches. Dit zijn clubleden die een speciale opleiding hebben genoten om mede het programma uit te voeren."

Golfclub De Compagnie telt op dit moment 35 jeugdleden, waarvan 3 topgolfers (hcp > 10) en 15 wedstrijdgolfers. Overige jeugdleden spelen recreatief. De club biedt hen een zeer gevarieerd aanbod voor haar jeugd. Er worden veel activiteiten georganiseerd, zoals een jaarlijkse jeugdweek, uitwisselingen met andere clubs en wedstrijden op alle niveaus. Plezier, spelvreugde en lekker sporten staan hierbij voorop. Het vers behaalde certificaat, waarvoor de jeugdcommissieleden Jeanette Jager en Lizette de Poel veel werk hebben verzet, garandeert dat de club een vooruitstrevend jeugdbeleid voert. Laagdrempeligheid is daarbij voorwaarde, zodat veel kinderen kunnen kennismaken met de golfsport terwijl het lesprogramma is afgestemd op diverse categorieƫn spelers, van jonge beginners tot jong volwassenen. Dat op deze wijze talent in een vroegtijdig stadium kan worden ontdekt blijkt uit de recente prestaties van jeugdlid Marrit Harryvan. Zij werd vorig jaar geselecteerd voor het Nederlands Jeugdteam, won o.a. het Nederlands Kampioenschap Strokeplay voor meisjes tot en met 15 jaar en is onlangs uitgenodigd tot het spelen van kwalificatiewedstrijden voor de Olympische Jeugdzomerspelen die dit jaar in China worden gehouden.