Overslaan en naar de inhoud gaan

Nurcan Yilmaz, vierde op de lijst van het CDA Veendam-Wildervank

Door op zaterdag, 8 maart, 2014 - 12:01

Door CDA Veendam Wildervank

Jeugdzorg gaat niet alleen om kosten, maar vooral om de zorg voor kind en ouders!

CDA - Mijn naam is Nurcan Yilmaz, vierde op de lijst van het CDA Veendam-Wildervank voor de komende gemeenteraadsverkiezingen en trotse moeder van twee geweldige dochters.
Mijn ouders zijn, net zoals vele andere Turkse gastarbeiders, naar Nederland gekomen om te werken. Zoals vele anderen hebben ook zij besloten om in Nederland te blijven vanwege hun kinderen.

Ik ben in Nederland geboren, op een deel van mijn studententijd na, woon ik mijn hele leven al in Veendam. Na het VWO op de Winkler Prins afgerond te hebben, ben ik in Groningen gaan studeren. Mensen en vooral jeugd hadden al vroeg mijn belangstelling, daarom heb ik destijds gekozen om de opleiding maatschappelijk werk en dienstverlening te volgen. Tijdens mijn stage en later ook in mijn werk als raadsonderzoeker bij de Raad voor de Kinderbescherming werd mij nogmaals duidelijk dat daar mijn passie ligt; helpen van hulpbehoevenden en vooral kinderen. Momenteel ben ik werkzaam bij GGZ Drenthe als sociaal juridisch dienstverlener. Ik begeleid psychiatrische patiënten in het op orde krijgen en houden van hun financiën.

Zowel in mijn werk als in het dagelijks leven vind ik het erg belangrijk dat mensen elkaar accepteren en waarderen zoals ze zijn. Niet iedereen denkt en gelooft hetzelfde en dat is goed, zolang er respect is voor elkaar. Deze gedachte vind ik terug in het gedachtengoed van het CDA. Daarnaast zet het CDA zich in voor iedereen, ongeacht zijn of haar afkomst of geloofsovertuiging. Dat dit echt zo is kan ik beamen, vanaf de eerste kennismaking met mijn CDA collega's heb ik mij erg welkom gevoeld. Naastenliefde en respect staan echt hoog in ons vaandel!

In de gemeente zal ik mij onder andere inzetten voor hulpbehoevende kinderen die met de jeugdzorg te maken hebben of krijgen. De decentralisatie van de jeugdzorg lijkt nu vooral te gaan om de bezuiniging op de kosten. Dit is erg belangrijk, maar ons uitgangspunt moet altijd het kind en zijn of haar ouders zijn. Het liefst in zijn of haar eigen leefomgeving. De gemeente kan sturend en voorwaarden scheppend zijn voor een goede leefomgeving. Dit doe je door het openhouden van peuterspeelzalen, in stand houden van sportverenigingen en door het creëren van multifunctionele ontmoetingsruimten.