Overslaan en naar de inhoud gaan

Bogdike lanceert het duizend vrienden plan

Door op vrijdag, 7 maart, 2014 - 09:01

1000 VRIENDEN - The Night of the guitars, Flowerpower, Goocheldag, Sprookjesdag, Hee Doe Kloune Dag: Het zijn allemaal activiteiten van stichting Bogdike. Bogdike streeft er naar om in de zomermaanden bijna iedere week iets in het centrum van Veendam te organiseren.


De stichting wil daarmee een aantal doelen bereiken. Bogdike wil een podium organiseren voor (beginnende) muziekgroepen en artiesten. Bogdike wil het centrum van Veendam levendig houden: reuring brengen in het centrum. Een dorp of stad zonder winkelhart verandert in een slaapstad: een dergelijk centrum maakt een uitgestorven indruk. Er is geen werkgelegenheid en de mensen zoeken hun vertier elders.

Er is momenteel veel leegstand in de winkelcentra van steden en dorpen in ons gebied. Dat geldt ook voor Veendam. Bogdike probeert het centrum aantrekkelijk en spannend te houden. Dat is een Veendammer belang. Dat kost geld: want de meeste activiteiten zijn gratis voor de bezoekers.

Een groot gedeelte van het benodigde geld wordt betaald door de middenstand, gemeentelijke subsidies, fondsen en sponsoren. De andere helft hoopt de stichting van zijn vriendinnen en vrienden te krijgen: de Friends of Bogdike.

Veendammer van het jaar Bé Wever en zijn vrijwilligers hopen dat tenminste 1000 mensen bereid zijn voor € 35,- per jaar vriend van Bogdike te worden. Daarmee financiert een Friend of Bogdike de activiteiten van de stichting. Eens per jaar organiseert de stichting een Friends of Bogdike-party, alleen toegankelijk voor vrienden en vriendinnen van Bogdike. En geven ze voor de vrienden een fikse korting op entree van bijvoorbeeld de Muzieknacht op 28 mei a.s.

Op de site van de stichting is een formulier te downloaden om zich te melden als Friend of Bogdike. Alle ondernemers in het centrum hebben inmiddels (of krijgen binnenkort) ook een formulier gekregen, en een groot aantal ondernemers is inmiddels ook al Friend van Bogdike.

Je kunt het formulier ook krijgen van de bestuursleden van de stichting: Bé Wever, Bijka Scholtens, Edwin Edens en Bert Bos.

www.bogdike.nl