Overslaan en naar de inhoud gaan

Veendam is nog niet van Nico Zweerts de Jong af

Door op dinsdag, 4 maart, 2014 - 06:00

Door Jacob Kuipers

NICO - Nu de gemeenterraadsverkiezingen er weer aan komen is elke partij weer in rep en roer. Zo was de PVDA bij mij in het hofje aan het venten om de bewoners te bewegen om op de 'arbeiderspartij' te gaan stemmen. Zo zie je maar weer, de partijen maken overuren om op het laatste moment in een goed blaadje te komen. Zo ook weer de nestor van Gemeentebelangen uw aller Nico Zweerts de Jong. Hij kan het niet laten want je moet er toch niet aan denken dat Nico niet meer in de raad zit, waar moet hij dan heen met zijn vrije tijd. Bij moeder de vrouw thuis zitten, Nico moet er niet aan denken.

De 'Heintje Davids' van de gemeentepolitiek is er de man niet naar om achter de garaniums te zitten. Vier jaar geleden werd hij per toeval gekozen in de gemeenteraad. Omdat er een plek vrij kwam. En weer 4 jaar later krijgt hij er nog geen genoeg van. Hij traint zich het apezuur om de jongere garde af te troefen. En op 19 maart bij de gemeenteraadsverkiezingen wil hij er dan ook staan in vol ornaat. De publiciteits 'geile' Nico zag ik laatst achter in een auto zitten met een geelzwarte sjaal om. En je kon aan zijn gezicht zien dat hij zeggen wilde: 'Jullie zijn nog niet van me af'.

Ik durf het bijna niet meer te zeggen dat de 70-jarige Nico aan zijn laatste kunstje bezig is. Want 'onkruid' vergaat niet. Ik zou bijna zeggen, wie Nico Zweerts de Jong niet kent in Veendam, is geen Veendammer. Hij is één van de oprichters van de politiekepartij Gemeentebelangen.