Oud Veendam

Julianapark



Rink Oosting is amateurhistoricus en verzamelt oude foto´s en verhalen die de geschiedenis van Veendam vertellen. Wekelijks op parkstadveendam een nieuw verhaal, zoveel mogelijk inhakend op de actualiteit, omlijst met foto's. Mocht u zelf in het bezit zijn van oude foto's, ansichtkaarten, dia's, oude nota's, verhalen enz. U kunt Rink Oosting bereiken op telefoonnummer 06-41586400 of per e-mail: rinkoosting@online.nl


Vanaf maandag wordt o.a. in het Julianapark een blauwe zone ingesteld. Dat betekent dat men overdag gebruik moet maken van een parkeerschijf. Dit om langparkeerders te weren uit het Julianapark.

Zou het niet beter zijn om de auto weer helemaal te weren uit het park en het park weer te herstellen zoals het ooit bedoeld is. Ooit was het park een prachtig wandelpark dat 's avonds afgesloten werd en ‘bewaakt' werd door Evert Bos die een woning had vlakbij de hervormde kerk.

Er waren hekken bij het gemeentehuis, bij de kerk en bij de Julianalaan alwaar de stenen zuilen nog steeds aanwezig zijn. In het park golden strenge regels zoals het niet betreden van de gazons. Helaas heeft het park veel van zijn schoonheid verloren.

Een deel is opgeofferd aan de heilige koe, het groen wordt vernield, mensen voelen zich onveilig in delen van het park en deze worden dan ook gemeden, er wordt alcohol genuttigd en geblowd waarbij veel van het afval niet in de daarvoor bestemde afvalbakken beland maar in de gracht of naast de afvalbakken.

Om het onderhoud tot een minimum te beperken is een groot deel van het park verworden tot een weiland. De politiek heeft het Julianapark niet hoog op de agenda staan. In plaats van zuinig te zijn op deze groene oase midden in het centrum wordt stukje bij beetje steeds meer van het park afgesnoept en moet men er niet raar van opkijken dat er eens huizen staan in het park. Geniet van de oude foto's en bedenk wat men reeds voor een groot deel kwijt is.