Overslaan en naar de inhoud gaan

Bibliotheek Veendam richt stemhokje in

Door op vrijdag, 28 februari, 2014 - 22:45

STEMHOK - In Nederland heeft ieder inwoner van 18 jaar en ouder de vrijheid om te stemmen. De gemeenteraadsverkiezingen van woensdag 19 maart zijn daar een voorbeeld van. Maar om een keuze te kunnen maken, is het belangrijk om goed geïnformeerd te zijn. In de Bibliotheek van Veendam kunnen inwoners informatie vinden rondom de gemeenteraadsverkiezingen.

De Bibliotheek is van oudsher een plek van informatie en debat. Inwoners van Veendam kunnen al 100 jaar bij de leeszaal terecht voor alle vormen van informatie. Deze toegang tot informatie biedt de Bibliotheek ook in aanloop naar de gemeenteraadsverkiezingen. Om de kiezers te helpen, is in de Bibliotheek een stemhokje ingericht. Hier vinden bezoekers de verkiezingsprogramma's van alle partijen die meedoen aan de verkiezingen in Veendam.

Verkiezingsdebat
Een week voor de gemeenteraadsverkiezingen, op maandag 10 maart, houdt Cultuur- en Congrescentrum vanBeresteyn een verkiezingsdebat. Aan het debat doen de lijsttrekkers van de verschillende partijen mee. Het debat wordt geleid en gepresenteerd twee oud-raadsgriffiers: Bert Wassink en Simon Scholtens

Het verkiezingsdebat vindt plaats in de foyer van vanBeresteyn en begint om 20.00 uur. Toegang is gratis.