Overslaan en naar de inhoud gaan

Invoering parkeerschijfzone in centrum Veendam

Door op donderdag, 27 februari, 2014 - 15:11

PARKEREN - Op maandag 3 maart 2014 om 12:00 uur gaat de parkeerschijfzone in het centrum van Veendam officieel van start. Wethouder Henk Jan Schmaal zal de starthandeling verrichten. Met dit nieuwe besluit is het de bedoeling dat de meest aantrekkelijke parkeerplaatsen opnieuw beschikbaar komen voor het winkelend publiek.

Na het afschaffen van het betaald parkeren in september 2011 bleek dat de meest aantrekkelijke parkeerplaatsen in en direct grenzend aan het centrum van Veendam door langparkeerders in gebruik werden genomen. Voor bezoekers van het winkelcentrum is het daarom lastig om een parkeerplek te vinden. Diverse maatregelen om dat te veranderen hebben onvoldoende effect gehad. Het gemeentebestuur heeft daarom besloten een parkeerschijfzone in te stellen op het gedeelte Bocht Oosterdiep tussen de Julianalaan en de Kerkstraat, het Julianapark en het Kerkplein.

Meer informatie over de parkeerschijfzone vindt u in het digitaal loket op de website van de gemeente Veendam, www.veendam.nl/digitaalloket.