Beste Wildervanker Stefan Mulder had het vizier niet goed staan

Door op dinsdag, 25 februari, 2014 - 07:31

Door Jacob Kuipers

VOETBAL - De anders zo kleurrijke eerste zondag elftal van de voetbalvereniging Wildervank is een beetje van slag de laatste weken. Zo ook in de uitwedstrijd tegen FC ter Apel, ze konden 'letterlijk en figuurlijk' geen 'potten breken.' De Terapelers staan voorlaatste in de derde klas en ze versloegen de rooie brigade van oefenmeester Lesmond Prinsen met 3-1. Vanaf de 35ste minuut moest Wildervank met 10 spelers verder omdat scheidsrechter Mulder Eric van Sprundel met een rooie kaart (2 keer geel) van het veld stuurde. Door deze nederlaag zakte Wildervank naar de 10e plaats op de ranglijst.

Als ik zo naar de spelers van Wildervank kijk, dan is er sprake van een vormcrisis. De ploeg doet 'stinkend' haar best, maar het leer komt niet op de plek waar ze het verwachten. Er moet eerst weer eens gewonnen worden voordat het juiste gevoel weer terug komt. Dat is volgens mij niet trainbaar, het zit tussen 'de oren'. En een overwinning doet bij zulke situaties wonderen. Ik had vooraf de wedstrijd niet het gevoel dat Wildervank het treffen tegen Ter Apel met verlies zouden afsluiten.

Terwijl ik voorafgaand het duel naar de warming-up keek viel het mij op dat er vrij pittig werd getraind door Wildervank. Er werd in een vier-kantje (rondotje) gespeeld en de bal werd bij tegenstand één keer geraakt. En dat is een goede voorbereiding op de wedstrijd. Daaruit zou je kunnen afleiden dat Wildervank de wedstrijd wel zou winnen. Ik moest nog even terug denken aan de oud-speler van BV Veendam en de toenmalige jeugdtrainer van Wildervank Andre Brouwer. Hij zei tegen me: "Ik kan aan de warming-up van de ploegen zien wie er vandaag wint".

En dan nu de wedstrijd. Wildervank opende sterk maar na tien minuten spelen was het Eric van Sprundel die een diagonale bal los liet en precies in de voeten rolde van de sprintende Stefan Mulder. En hij schoot dan ook beheerst raak (0-1). Daarna was het bij Wildervank uit met de pret. De thuisclub zette de bezoekers vast op eigen helft. Er volgde een razendsnelle aanval met de Ter Apeler-spelers, Roel Uil, Arjen Norder en Jeroen Schoonbeek in de hoofdrol. En laatst genoemde teisterde de lat.

Wildervank werd even weer wakker en het was weer Mulder, die voor een open 'kooi' over schoot. Op dat moment hielden beide ploegen elkaar in evenwicht. Zonder dat men via de vleugels openingen creerden. In de 42ste minuut was het weer die 'dekselse' Mulder die een goede mogelijkheid om 'zeep' hielp, omdat goaly Brian de Jonge op zijn 'hoede' was. Alhoewel het geen goede eerste part was, was de voorsprong van Wildervank verdiend te noemen. Bij Wildervank was het Mulder die zijn vizier niet goed africhtte. Anders was de score hoger uitgevallen voor de gasten. Maar het bleef bij de nipte 0-1 ruststand in het voordeel van Wildervank.

Dus, moest Wildervank het in de tweede helft maar proberen om de score verder uit te breidden. Maar dat 'sprookje' viel in het 'niet'. Wildervank had pech toen na 55 minuten Roy Eleveld geblesseerd naar de kant moest wegen knieklachten. En Dennis Nagel was zijn vervanger. In de 6oste minuut kreeg Mulder weer een kans maar deed er niks mee. Ook een schot van invaller Mendinho Mendes zoefde net langs het 'heiligdom' van Wildervank-doelman Marco van Tongeren. En dit was een een aanzet voor een 'bombarnement' van aanvallen op het 'heiligdom' van Van Tongeren.

In de 66ste minuut kwam Ter Apel verdient op 1-1. De als voorzet bedoelde bal viel bij de tweede paal binnen. Ter Apel was op dat moment de betere ploeg. En Wildervank was blij dat ze konden volgen. Na 75 minuten kon Wildervank de druk niet meer aan centrale verdediger Jeroen Jannenga maakte in zijn eigen strafschop gebied een overtreding op Tom Meijers en arbiter Mulder wees gelijk naar de stip. En Ter Apel kwam op een 2-1 voorsprong. In de 87ste minuut kwam Daan Stam (familie van Jaap Stam?) oog en oog met doelman Van Tongeren en de doelman moest een 'duivelse reflex uit de 'hoge hoed toveren' om Ter Apel van 3-1 af te houden. Maar dat voorval was uitstel van excucutie want Arjan Norder scoorde ook nog de 3-1. In de tweede helft had Wildervank niks meer in te brengen en ze liepen constant achter de thuisclub aan. Een verandering in de stand kwam er niet meer. En Wildervank liep met gebogen koppies richting de kleedkamer. Wildervank staat na deze nederlaag op de tiende plek in de derde klas.